Skip to main content

Minden idők egyik legszárazabb időjárása sújtja a kaliforniai kertvárosokat, ahol a vízkorlátozás miatt sárgul a pázsit. De úgy látszik, Amerikában ezen is lehet változtatni, csak élelmesnek kell lenni!

Gondolta ezt a fodrászból lett vállalkozó, aki egyszerűen zöldre festi a kisárgult gyepet.

A súlyos szárazság, ami az Egyesült Államok 31. államát sújtja, olyan méreteket öltött, hogy egyes településeken szabályozni kényszerültek a lakosság vízellátását. Természetesen a vízcsapokat nem zárták el, azonban a száradó gyepszőnyeget csak minden héten 3 alkalommal, tíz percen keresztül szabad csak locsolni. Akit „feketelocsoláson” kapnak – vagyis láthatóan eláztatja kertjét, vagy a fúvóka nélküli slaggal mossa a kocsiját – 500 dolláros bírságra is számíthat – írja az Entrepreneur.

hirdetés

Jobb pillanatot keresve sem találhatott volna Drew McClellan, aki néhány hónapja indította el vállalkozását, a Lucky Lawnt, ami a kifakult száraz gyepszőnyeg zöldre festését vállalja. A sokaknak képtelenül hangzó ötlet a fodrászként dolgozó McClellan számára természetes, hiszen ahogy mondta, gyerekként Floridában sokszor látott mesterségesen zöldre festett golf- és sportpályákat. Azonban mikor nemrég egy barátja panaszkodott neki a kertjében kiégett fűről, amit sok munkájába kerül majd helyreállítani, McClellan megkérdezte, hogy miért nem festi egyszerűen zöldre. Mikor a barátja értetlen tekintettel bámult rá, átfésülte az internetet, hogy bebizonyítsa, a gyepfestés bevett módszer, ám meglepve tapasztalta, hogy Kaliforniában nincs ilyen szolgáltatás.

Így McClellan létrehozta az állam első gyepfestő cégét, és már meg is volt az első ügyfele, majd jöttek munkahelye, a fodrászüzlet vendégei. Eleinte nehezen indult a dolog, a legtöbben rossz viccnek vélték az egészet, ezért különleges ajánlatokkal kellett előrukkolnia, például ingyen hajvágást ígért elégedetlen ügyfeleinek. Azonban az első megbízások után a hatás nem maradt el: „Amikor egy ügyfél gyepét lefújom, általában kijönnek a kíváncsi szomszédok, autósok állnak meg és érdeklődnek. Ezért felszerelkeztem szóróanyagokkal, így miközben festem a füvet, reklámozom is a szolgáltatást. Sokkal hatékonyabb így, hogy látják az eredményt, különben csak őrültségnek tartják az egészet” – mutat rá McClellan.

Egy átlagos, 50 négyzetméter körüli előkerttel másfél óra alatt végez, amiért 175 dollárt kér el (43 ezer Ft). A festék, amit használ 100 százalékban természetes alapú folyadék, ami nagyjából két óráig szárad és 3 hónapos fedőképességgel rendelkezik. A vállalkozó fodrász szerint a festett fű nem csak esztétikai élményt nyújt, de a vízszámlát is csökkenti, az esetleges 500 dolláros bírságról nem is beszélve. Az alábbi videón szemtanúja lehet, miként válik a fakó gyepszőnyeg bizarr módon zöld előkertté.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5