Abrianna Peto pár éve még biztosan nem gondolta volna, hogy saját vállalkozásba fog kezdeni, ami ráadásul addig elég ingatag anyagi helyzetét egy csapásra megváltoztatja. Egy ügyes húzással és Facebook-marketinggel forintban kifejezve egy több tízmilliós forgalmú online boltot hozott össze – írja a Business Insider.

Az amerikai lány szegény családból származott, édesanyja egyedül nevelte őt és négy testvérét. Petónak már fiatalkorától kezdve diákmunkát kellett vállalnia, még a középiskolai évek alatt a Subway-ben kezdett el dolgozni. Mindeközben megnyert egy ösztöndíjat egy nyári iskolára, ám a főnöke a gyorsétteremláncnál azt mondta, ha elmegy rá, akkor miután visszajön, nem lesz munkája. Peto mégis bevállalta ezt, így viszont elvesztette a munkahelyét.

hirdetés

Peto egyik hobbija az airsoft volt. Játék közben eszébe jutott, hogy álcázni kellene a fegyvereket. Több álcázott játékot le is gyártott a barátainak, ám rájött, hogy ez így nem igazán kifizetődő. Ezért csinált egy weboldalt, ahol mindezeket a matricákat, kiegészítőket árulni tudja.

A lány ezen időszak körül érettségizett le, édesanyja ugyanakkor az USA egy másik államába költözött, ő viszont úgy döntött, Kaliforniában marad, ott lehet az üzletet pörgetni. A bolt beindult, ám Peto komolyan lebetegedett, és egy 10 ezer dolláros kórházi számlát is összehozott.

A vállalkozás nevét ezek után megváltoztatta Mutiny Shopra, komoly Facebook-marketinget is bevetett – személyre szabott hirdetéseket tud így kirakni, és a lájkok növekedésével előrébb lépdel a listákon is –, így 2013-ra odáig jutott, hogy dollárban hatszámjegyű árbevétele volt a cégnek (így a kórházi tartozásának törlesztése is jó úton haladhat).

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu