Tapasztalat hiányában nem vették föl kasszázni, azonban miután a YouTube-ra feltöltött sminkoktató videóit több mint egymilliárdan megnézték, minden megváltozott.

A Lancome felkérte, hogy legyen a márka „digitális nagykövete”.

Michelle Phan videóit amatőr stylistoktól a profikig sokan követik, ráadásul számuk egyre csak növekszik. A szegény családból származó, 27 éves Phan nemcsak mint YouTube-sztár keresi betevőjét, de elindította Glam Bagsre keresztelt vállalkozását is, ami évi 84 milliót hoz a konyhára.

Hétmillió feliratkozója havi 10 dollárért kapja a kozmetikai mintákat tartalmazó kis csomagját. Múlt hónapban pedig kijött a Make Up című könyve, amiben leírja, hogyan indultak a YouTube-videók.

Egy korábbi interjúban Phan azt is elmesélte, hogy mikor állást keresett, próbálkozott a francia kozmetikai vállalat, a Lancome egyik helyi üzletében is, de mivel nem volt értékesítési tapasztalata, nem vették föl. Később azonban, mikor már tömegek nézték videóit, megkeresték a vállalattól és felkérték, hogy legyen a márka digitális nagykövete, amit szívesen elvállalt. A népszerűséget hozó egyik videót itt tekintheti meg.

via Business Insider

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu