Skip to main content

Érdekes fotók készültek Kalifornia elsivatagosodásáról. Az emberi településeket kivéve gyakorlatilag minden földterületet elhódított a sivatag a lakosságtól, ez látható a képeken.

Már negyedik éve tart a szárazság, a helyzet évről évre semmit sem javul, a talajvíz is jelentősen fogytán van, az államot ráadásul olykor-olykor olyan erdőtüzek is sújtják, melyek közvetlen veszélyt jelenthetnek az emberekre. Ez történt nemrég, amikor az autópályán veszteglő autók egy része a hirtelen kialakult hőhatástól egyszerűen kigyulladt.

hirdetés

A kiakult helyzet súlyosságát jól mutatja különben az is, hogy a házak között eddig jól ápolt zöld gyepet az ott lakók tavaly óta kénytelenek zöldre festeni. Miért?

Mint a korábbi híradások már közölték, Kaliforniában komoly vízkolátozások kerültek bevezetésre ebben az évben, - ezért kell a füvet is festeni -, mely egyaránt sújtja az ipart, a mezőgazdaságot vagy a lakosságot. A híradások közölték még azt is, miszerint az állam még egy évre elegendő víztartalékkal rendelkezik, annyira csökkent a vízszint.

A kaliforniaiak ugyanakkor bizakodók, remélik, hogy jövőre változik az időjárás, és alább hagy a szárazság. Addig is marad a fogyasztói szokások kényszerű korlátozása.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Képek: Lucy Nichlson

 

 

 

TOP 5