Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Mindenki tökéletes alakra vágyik. A plusz kilók sajnos a legtöbb esetben könnyen felszaladnak az emberre, megszabadulni tőlük azonban nem mindig egyszerű feladat. Természetesen nagyon fontos az, hogy mit és mennyit eszik az ember akkor, ha fogyni, vagy súlyt tartani szeretne, de ez mellett a mozgásra is figyelni kell! Az otthoni edzés súlyok, vagy más sporteszközök nélkül is lehetséges, csak akarni kell a dolgot. Íme egy hasznos útmutató azoknak, akik elég elszántak. 

Hatékony lehet egy otthoni edzés is?

A válasz egyértelműen igen! Ne egy B tervként tekintsünk csak rá, hiszen, ha jól választjuk meg nem csak a gyakorlatokat, de az intenzitást is, szemmel látható lesz a változás a testünkön. Sokan gondolják úgy, hogy az edzőtermeken és az ott található gépeken múlik a tökéletes végeredmény a fogyás és a formálódás esetében, pedig az otthoni edzés súlyok, vagy más sporteszközök nélkül is egyértelműen segíteni tud az embernek. A lényeg, hogy még ma kezdjünk neki!

Mire figyeljünk az otthoni edzéskor, ha nem használunk súlyokat és eszközt?

Az mellett, hogy elhatározzuk, ezentúl minden nap mozogni fogunk otthon, az is lényeges, hogy figyeljünk a fokozatosságra! Ne terheljük le egyből túlságosan a testünk, folyamatosan növeljük majd időről időre a mozgás időtartamát és intenzitását. Az otthoni edzés súlyok, vagy más sporteszközök nélkül nem csak a fogyás szempontjából lesz hasznos, de az egészségünkért is sokat tehetünk! Érdemes olyan helyen tájékozódni a gyakorlatokat illetően, ahol profik adnak tanácsokat, legyen szó az edzésről vagy az étkezésről.

Mikor és mennyit edznünk otthon?

Mivel otthon végezzük a gyakorlatokat, így bármikor neki állhatunk, csak rajtunk múlik! Ha koránkelő vagy, letudhatod az a tornát munka előtt. Ha sokáig dolgozol, akkor este is tornázhatsz, hiszen nem vagy időhöz kötve! Ha kedvet kaptál az otthoni edzéshez, akkor ne halogasd! A linkelt oldalon sok hasznos tanácsra bukkanhatsz majd akkor, ha az érdekel, hogyan működik otthon az edzés súlyok, vagy más sporteszközök nélkül. Sőt, ki tudod próbálni a 12 hetes ingyenes Intenset edzéstervet és diétát is, amik hidd el, sokat segíthetnek neked!

Nincs kifogás, csak mozgás!

Mindig törekedj arra, hogy olyan mozgásformát válassz, amit szívesen végzel majd. Az is lényeges, hogy kompromisszumok nélkül tudd beilleszteni az otthoni edzést a napirendedbe, hiszen, ha nagy átszervezést, vagy komoly lemondásokat igényel, valószínűleg nem tudod hosszabb ideig fenntartani a torna iránti lelkesedésed. Komoly löketet adhat az is, ha bevonod egy barátod, vagy családtagod a tornába, hiszen nem csak jó buli lesz ez a közös tevekénység, de bíztathatjátok, buzdíthatjátok majd egymást. Az Intenset oldalára bátran támaszkodhatsz akkor, ha most döntöttél épp a mozgás mellett, de tanácsokra lenne szükséged. A lényeg, hogy ne keress kifogásokat, egyszerűen állj neki mozogni!

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Fotó: Mikhail Nilov: pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5