Skip to main content
páratartalom

Szárazon tartani az otthonunkat alapvető fontosságú az egészséges környezet és az ingatlan védelme szempontjából. Azonban előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére egy beázás következtében nedvesség jut a falakba, a pincébe, a garázsba. Ez komoly problémákat okozhat, hiszen  penészedés indulhat el, illetve a fa szerkezeti elemek is károsodhatnak. 

Gyorsan ki kell szárítani a helyiséget!

A beázást követően az idő fontos tényező, ugyanis minél tovább maradnak nedvesek a falak vagy a szerkezeti elemek, annál nagyobb eséllyel károsodnak. A beázott falak gyorsan kiszáríthatók páramentesítő készülékkel. A BonAir.hu kompresszoros páramentesítői hatékony megoldást jelenthetnek egy ilyen extrém helyzetben is. Ezek a berendezések eltávolítják a levegőből a nedvességet, ezáltal elősegítik a falak, a padló és bútorok száradását.

Ha a falak vagy a garázs beázása jelentős, fontos az azonnali intézkedés. A kompresszoros párátlanítók gyorsan kezelik a nedvességet, ám az is fontos, hogy megfelelően helyezzük el őket. A készüléket oda kell tenni, ahol a legnagyobb a nedvesség koncentrációja, illetve ahol leginkább érezhető a nedves levegő. Továbbá fontos a megfelelő szellőztetés is, hiszen hatékonyabb lesz a száradás.

A kompresszoros páramentesítő készülékek előnyei

Ezek a berendezések a nedves levegőt a készülékbe vezetik, ahol egy kompresszor összenyomja és lehűti azt. Ezután a víz kondenzálódik, és egy tartályba gyűlik össze. A száraz levegőt ezután visszajuttatják a térbe, így folyamatosan csökken a páratartalom.

A nedves falak ideális élőhelyet jelentenek a penészgombának, amelytől nem könnyű megszabadulni. Érdemes tehát megelőzni a kialakulását szellőztetéssel és 60% alatti páratartalom fenntartásával. Ez utóbbiban a páramentesítő készülék tud segíteni.

A párátlanítók könnyen kezelhetőek, és kevés karbantartást igényelnek. A tartályban összegyűlt víz egyszerűen eltávolítható, és sok készülék automatikusan kikapcsol, amikor a tartály megtelik.

Válasszunk megfelelő kapacitású készüléket!

A Bonair választékában található páramentesítők között különböző teljesítményű készülékeket találunk. Ezek közül a számunkra megfelelő kapacitásút célszerű választani. Ha túl kicsi a készülék teljesítménye, lehet, hogy nem lesz elegendő a nedvesség eltávolítására, ha pedig túl nagy, feleslegesen fog energiát fogyasztani.

Érdemes a terület nagyságát és a páratartalom mértékét figyelembe venni a megfelelő modell kiválasztása során. Ehhez persze tisztában kell lennünk a lakás páratartalmával, amit egy egyszerű higrosztáttal meg tudunk mérni. A mért adatok alapján már könnyen el tudjuk dönteni, hogy milyen készülékre van szükség.

A Fisher F-DRY202AE4-I páramentesítő digitális vezérlésű, 20 liter napi kapacitással rendelkező berendezés, amely kompakt méreténél fogva ideális a háztartási felhasználásra. A mobil, kerekeken gurítható készülék könnyen áthelyezhető oda, ahol szükség van a használatára.

A magas páratartalmat tehát érdemes időben megszüntetni, hogy megelőzzük a penészes, egészségtelen környezet kialakulását.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5