Skip to main content

Számos probléma jelentkezhet a feed kapcsán, amelyek felhalmozódása akár a fiók letiltását is eredményezheti. Cikkünkben eláruljuk, hogy a felmerülő hibák milyen területeket érinthetnek, továbbá arról is lesz szó, hogy miért fontos a feed optimalizálása.

Annak érdekében, hogy minél több és releváns kattintást érjünk el a Google hirdetésekre, foglalkozni kell a Google Merchant Centerben a termékfeed optimalizálásával. Az adatok pontos feltöltése segít jobb megjelenést biztosítani a Google Shopping keresési eredményeiben. Ha egyedül nem boldogulunk, kérhetünk segítséget a Prioris online marketing ügynökségtől is.

Fontos szerepe van a feed optimalizálásának

Ha nincs jól optimalizálva a feed, jó néhány probléma jelentkezhet, amelyek negatív hatással vannak az online jelenlétre és az eredményességre egyaránt. Például gondot okozhatnak a rossz minőségű adatok, amelyek miatt nem vagy nem jó helyen jelennek meg a termékek. Továbbá alacsony konverziós arányt eredményezhetnek a nem informatív termékismertetők. Ráadásul a Google felfüggesztheti a fiókot, ha az adatok nem felelnek meg a szabványnak. 

A GMC feed problémáinak kezelése általában egyszerű, de vannak olyan esetek, amikor bonyolultabbak, a megoldásuk akár több órát is igénybe vehet. Az utóbbi esetben előfordulhat, hogy át kell vizsgálni a webshop motorjának a beállításait, olykor pedig még webfejlesztő segítségére is szükség van.

Problémás területek

Mindenképpen ellenőrizni kell az adatfeltöltést, mivel a hiányzó termékadatok gondot okozhatnak. A rossz formázás is problémát jelenthet, fontos, hogy megfeleljen a Google által meghatározott követelményeknek. Továbbá arra is figyelni kell, hogy ne legyenek duplikált tartalmak, valamint hibás képek és linkek.

A GMC minden esetben tájékoztatást nyújt a feed hibáiról. A javításokat minden esetben el kell végezni, hiszen az optimalizálás által ki lehet hozni a Shopping kampányokból a maximumot.

A GMC feed optimalizálása

A termékcímek minden esetben legyenek tömörek és reprezentálják a terméket. Érdemes kulcsszótervező programmal megkeresni a releváns kulcsszavakat a termékcímek megírása előtt. Nem szabad túlzott nagybetűket használni, és fontossági sorrendben kell felépíteni a nevet, vagyis elől legyen a legfontosabb kulcsszó, majd pedig következhetnek a kevésbé fontosak. 

A termék leírását is ellenőrizni kell, fontos, hogy tartalmazza a megfelelő kulcsszavakat. A hossza 500 és 1000 karakter között legyen. A legfontosabb információkat az első 145-180 karakter tartalmazza.

A képek optimalizálása is elengedhetetlen. Nem lehetnek nagyobbak 64 megapixelnél, és a méretük nem haladhatja meg a 16 MB-ot. A nem ruházati képek legalább 100*100 pixelesek, míg a ruházati képek legalább 250*250 pixelesek legyenek. Mindemellett érdemes használni a [product_type] attribútumot. A terméktípusok optimalizálásához összpontosítani kell a keresési szándékra, a termékfókuszra, a részletességre és a vásárlási szándékra.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5