Skip to main content

Feszesebb fogínyre vágyik? Terhességi ínygyulladással küzd? Van rá mód, hogy gyógyszerek nélkül, fájdalommentesen elejét vegyük a visszatérő vérzésnek, gyulladásnak. A nem sebészi parodontológiai kezelések eredményei javíthatók, méghozzá APDT terápiával. 

Melyek az előnyei?

A Budapest Dental APDT lézeres fogínykezelésének számos előnyét élvezhetjük, például, hogy fájdalommentes a procedúra, nem okoz mellékhatásokat és valóban hatékony. Az eljáráshoz nincs szükség érzéstelenítésre sem.

A kórokozók 99 %-a elpusztítható, amelyek felelősek az ínygyulladás kialakulásáért. Kutatások is alátámasztják, hogy fokozza a fogkő-eltávolítás, a parodontológiai küret és a gyökérsimítás eredményeit, erről a 3 hónapos kontrolleredmények is tanúskodnak: feszesebb íny, csökkent tasakmélység, jobb tapadás, illetve a gyulladás megszűnése.

Javasolt anyagcsere-betegségek, terhesség idején, valamint gyógyszeres kezelések mellékhatásaként fellépő ínyproblémák esetén egyaránt.

Milyen hatásokkal számolhatunk?

Az APDT kezelés nevéből (Antimikrobiális Photo Dinamikus Therapia) is következik, hogy egy gyógyszerek nélküli baktériumölő hatásról van szó. Gondoljunk csak bele, hogy a fogínysorvadás hátterében a fogágy gyulladása áll, amelyet a baktériumok idéznek elő.

Míg a gyógyszeres terápiánál tapasztalható rezisztencia, addig az APDT lézer kezelésnél nem áll fenn ennek rizikója. Működési elve, hogy a fény hatására a kórokozón belül aktiválódik egy fotoszenzibilizátor molekula, amelynek következtében relatív oxigén jön létre, ezáltal oxidatív robbanással elpusztulnak a kórokozók.

Milyen esetekben ajánlott?

Fogínysorvadásnál, úgynevezett fenntartó kezelés gyanánt, amelyet fogkő-eltávolítás, légpolírozás, gyökérsimítás előz meg. Ezek hiányában ugyanis nem lenne kellőképpen hatékony az eljárás.

Javasolt továbbá terhességi ínygyulladás esetén, melynek orvoslása nagyon fontos, hiszen negatív befolyással lehet a magzatra nézve is. Előnye, hogy biztonságos, mivel nem szükséges érzéstelenítés, sem más gyógyszer.

Anyagcsere-betegségek, például diabétesz fennállásakor szintén eredményesen alkalmazható.

Az ínyvérzés intő jel!

Nem szabad elbagatellizálni, ugyanis az egészséges íny nem vérezhet, ilyenkor mindenképpen gyulladás áll fenn, amelyet feltétlenül kezelni kell. Idejében cselekedve a korai fogvesztés elkerülhető, a lézeres terápia ugyanis segít az íny feszesebbé tételében, a mozgatható fogak stabilizálásában, nem mellesleg a tasakmélység is csökkenthető.

A Budapest Dental szakembereire számíthatunk egy komplett kezelési terv meghatározásában. A lehetőség adott a probléma orvoslására, csupán élnünk kell vele!

Nem érdemes megvárni a legsúlyosabb fázist, cselekedjen Ön is miharamabb!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5