Skip to main content

Ha előszeretettel fordítunk figyelmet a körmeinkre, akkor egészen biztos, hogy szívesen próbálunk ki többféle díszítést és technikát is. Amennyiben el szeretnénk térni a hagyományos megjelenéstől, akárcsak egy-két, akár mindegyik körmünkön, akkor remek opciót kínál erre a mattítás. 

De vajon hogyan érdemes hozzáfogni? Tarts velünk ebben a cikkben, és járjuk körül együtt a lehetőségeket!

Tanuljunk meg bánni a műköröm alapanyagokkal!

A StudioFlash géllakk tanfolyama kiváló alapot kínál ahhoz, hogy elsajátítsuk a legfontosabb fogásokat. Azonban abban az esetben, ha szeretnénk a matt műkörmök kialakításában is elmélyedni, fontos, hogy megtanuljuk azokat a módszereket, amelyekkel nem okoz problémát elérni a céljainkat.

A különféle effektek trendje nem is tekint vissza hosszú időre, de abban egyetérthetünk, hogy a népszerűsége igencsak nagy. A matt hatás mellett ott a chrome is, ami pontosan az ellenkezője a maga tükörfényes megjelenésével. Nem zárták ki egymást ezek a hatások, az azonban biztos, hogy nem mindegy, hogyan készítjük el őket, hiszen eltérő eredményt kaphatunk, amikor más technikát választunk.

Használjunk matt topot!

Az egyik opció az, ha keresünk egy magas minőséget képviselő, matt végeredményt adó topot, amit az egyébként használt fényzselé helyett alkalmazunk. Ilyen például a StudioFlash Matte Topja is, érdemes megtekinteni a műköröm alapanyagok között. Nagyon szép, valóban matt hatást kapunk, amennyiben ezt a megoldást választjuk.

Vessük be a porcelánt!

A clear porcelánpor ugyanis szintén egészen elképesztő, matt eredményt hoz létre, ha ügyesen használjuk. Ehhez a fixálás nélküli fényzselénket kell alkalmaznunk, de mielőtt megkötne, finoman beszórjuk a porral, egészen addig, míg az beszívja, s ahhoz hasonló hatást látunk, mint amikor a kedvenc sütinket hintettük meg édes porcukorral.

Persze nem kell aggódni, köttetést követően kefével eltüntetjük majd a felesleges réteget, valamint cleanser segítségével egy törlést is megejtünk a tökéletes eredmény érdekében. Ne feledjük, hogy itt is fontos lesz a színvonal, főként a porcelánpor szempontjából, ha túl nagyok a szemcsék vagy nem egyenletes a kép, akkor nem valószínű, hogy elégedettek leszünk a végén. Különleges lesz a körmeink megjelenése, ha ezt az utat választjuk.

A buffer is hatásos!

Azt is kipróbálhatjuk, hogy a szokott fényzselénkkel fejezzük be a körmöket, majd egy kissé már viseltesebb bufferrel mattítjuk vissza a köröm vagy körmök felszínét. Azért ne a legújabb buffert vessük be, hogy véletlenül se okozzunk karcokat a folyamat során. Portalanítás és cleanser lesz itt is az utolsó lépés.

Ennek a módszernek az előnye, hogy mindig megbízhatóan és egységes felületet hoz létre, s a mintás vagy az egyszínű körmön is nagyon mutatós.

És hogy melyik a legjobb? Nem szeretnénk ítéletet hirdetni, inkább azt javasoljuk, hogy döntsd el te, neked melyik tetszik leginkább. Ha pedig egyik sem az igazi, akkor sem érdemes elkeseredni, hiszen ezek a módszerek nyugodtan kombinálhatók egymással.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5