Skip to main content

Ha egy ingatlant át akarunk alakítani az igényeinknek megfelelően, akkor előbb vagy utóbb sort kell keríteni a világítás megtervezésére, illetve kivitelezésére is. Ennek kapcsán pedig számos különböző lehetőség, megoldás közül választhatunk.  

Az elmúlt években sok új lámpa, illetve fényforrás került kialakításra, így bőven van miből válogatnunk. Ezek közé tartoznak többek között a sínrendszeres lámpák is, melyek nagyon sokoldalúan használhatók és emellett számos egyéb előnyös tulajdonságuk van. 

Ráadásul nagyon egyszerűen be tudjuk szerezni őket, például az Elter Világítás webshopjából a “Beltéri lámpák” menüpontban. Sőt, időpontfoglalásra is van lehetőség az oldalon, ha a világítás megtervezéséhez szakértői segítséget is szeretnénk kérni. 

Mik azok a sínrendszeres lámpák?

Mint, ahogy a nevükben is benne van, a sínrendszeres lámpák jellemzően olyan fényforrások, melyeket sínrendszerre szerelnek fel, és azon keresztül kapcsolódnak az elektromos áramforráshoz.

A kialakításukat tekintve vannak olyanok, melyek esetében a sín a fal síkjával párhuzamosan fut, de emellett megtaláljuk azokat a típusokat is, amelyek arra függőlegesek. A síneken egy vagy akár több fényforrás is megjelenhet, azok pedig lehetnek többek között például spot lámpák, LED-es izzók, szalagok vagy fényvetők.

Hol érdemes használni őket?

Nincs kőbe vésett szabály azzal kapcsolatban, hogy a sínrendszeres lámpákat hol használhatjuk, azok a lakásunk bármely pontján megjelenhetnek. Különösen, hogy nagyon sokféle kivitelben készülnek. 

Sok esetben a sínrendszereken lévő lámpákat el lehet forgatni, hogy azok a megfelelő helyre szórják a fényüket. A hálószobában például be tudjuk állítani, hogy a gardróbszekrényhez, az ágyhoz és a komódhoz is világítsanak. Vannak fix típusok is, melyek esetében az elforgatás nem lehetséges, ezek a típusok remek választások lehetnek például a folyosón.

Mennyire bonyolult a telepítés?

Amikor napirendre kerül a világítás megtervezése és a lámpák beszerzése, akkor többek között az is egy fontos tényező lehet, hogy mennyire bonyolult a felszerelés, telepítés. A sínrendszeres megoldások alkalmazása e tekintetben is előnyös. A legtöbb változat egyszerűen felhelyezhető, nincs szükség hozzá hosszadalmas telepítési munkára, felfordulásra. Meglehet, még mi magunk is fel tudjuk szerelni őket, természetesen a pontos telepítési folyamat követése és a biztonsági előírások betartása mellett.

Annak érdekében, hogy az otthonunkat teljes mértékben komfortosnak és úgymond élhetőnek, jól kihasználhatónak érezzük, nélkülözhetetlen, hogy a megfelelő lámpákkal és fényforrásokkal szereljük fel. Ezen a téren több megoldás közül is választhatunk, ott vannak például a sínrendszeres lámpák, melyek sok esetben ideálisak lehetnek ahhoz, hogy megfelelő fényviszonyokat teremtsünk a belső terekben. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5