Skip to main content

A kávé sokak számára egy éltető ital, reggelente a legjobb minőségben szeretnék elfogyasztani. Éppen ezért nem mindegy, milyen kávéfőzőt választunk otthonra –, de a döntés során azt is érdemes mérlegelni, mennyire lesz egyszerű a kávégép karbantartása. 

Ilyen szempontból is jó választás a Jura kávéfőző. Pár egyszerű lépésben ugyanis mi magunk is elvégezhetjük a tisztítófolyamatot, ha szükséges, azonban maga a gép is figyelmeztet, ha eljött az ideje a program elindításának.

Hogyan kell megtisztítani az automata kávégépet?

A premiumshop24.hu webáruház egyik legkedveltebb terméke a Jura automata kávéfőző, amellyel minőségi feketét – és más egyéb finomságot is – tudunk előállítani akár 1 perc alatt. A frissen őrölt kávé illata, az erőteljes zamat és a forró, gőzölgő ital látványa mind magas szintre emeli a kávézás élményét.

Mit sem ér azonban mindez, ha a gép karbantartására nem fordítunk kellő figyelmet. A Jura kávéfőzőket úgy alkották meg, hogy minden lefőzött 180. kávé után jelez a készülék: ideje elindítani a tisztítóprogramot. Emellett arra is kapunk utasítást, ha ki kell cserélni a vízszűrő patront.

Az automata kávéfőző karbantartása egyszerű: 3 dologra kell figyelnünk

Amikor valaki olyan komolyabb kávégépet választ otthonába, mint a Jura márkájú termék, akkor különösen érdemes odafigyelnie a rendszeres tisztításra, ellenkező esetben a szervizelés jóval többe kerülhet.

Éppen ezért erre a három dologra ne sajnáljuk az időt és az energiát:

  1. A gép belsejének, az alkatrészeknek a tisztítása
  2. A vízkövesedés elkerülése
  3. Azon lerakódások megszüntetése, amelyek a tejhab készítése során keletkeztek

Ezekhez mind beszerezhetők a premiumshop24.hu-nál Jura kávéfőzőt tisztító termékek. Lássuk, melyek ezek!

Fontos tisztítószerek a Jura kávégéphez

Az első, aminek lennie kell otthon, az a Jura tisztítótabletta, amelyet kb. 3 havonta érdemes alkalmazni. Elég csak elindítani az alkalmazást, követni az utasításokat, a karbantartási folyamat roppant egyszerű. A készítmény a zacctól, egyéb lerakódásoktól tisztítja meg a gépet.

A másik, amire érdemes figyelni, az a vízkőtelenítés. Ehhez is kapunk a webshopban vízkőoldó tablettát, amely kétfázisú: a tisztítás után alapos öblítés következik. Szintén van program a gépben, amely végigvisz a folyamaton.

A tejrendszert tisztító granulátum is fontos eszköz: ez garantálja a tejhab miatti lerakódások megszüntetését, higiénikussá teszi a kávéfőzést.

Ha jelez a kávéfőző, akkor a vízszűrő patront is cserélni kell: ez a kiegészítő is beszerezhető a fent említett webáruházban.

Mint láthatjuk, valójában nem sok dolgunk akad, ha az automata kávéfőző karbantartásáról van szó. A figyelmeztetést követően el kell indítanunk a folyamatot, amely nem is vesz sok időt igénybe. Ha pedig úgy érezzük, meg sem kell várnunk a jelzést, akár havonta is elvégezhetjük a tisztítást.

Érdemes gondolni már a kávégép vásárlásakor arra, mennyi energiával jár majd a karbantartás, és a lehető legjobb döntést meghozni.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5