Skip to main content
OKJ Akadémia

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Lassan itt a karácsony. Mindenki azon gondolkodik, hogy szeretteit milyen ajándékkal lephetné meg anélkül, hogy a sokadik porfogót vásárolja meg. 

A mostani gazdasági helyzetben amúgy is érdemesebb lenne valami hasznos dolgot ajándékozni, ehhez azonban nagyon kellene ismernünk az megajándékozni kívánt személyt, ami valljuk be még családon belül sem egyszerű dolog.

A karácsonyi ajándékozás mindenkinek fontos

Másról beszélünk, mást érzünk, nem akarunk megbántani senkit ezért nem mondjuk ki amit gondolunk a kapott ajándékról, így aztán azt gondolják az ajándékozók, hogy mennyire tetszett ez nekünk. Pedig nem. De nem fogom az anyósomnak, a sógornőmnek, a nagynénémnek azt mondani, hogy ez nem tetszik, ez borzasztó. Ezért aztán maradnak a sablonos vagy személytelen bonbonok, csokik, esetleg ajándék utalványok, ajándék kártyák jobb esetben.

Az utóbbi időben a családon belüli ajándékozásnál - mivel megfizethető vált - divat lett a wellness hétvégék vagy egynapos utak ajándékozása is. A Covid járvánnyal azonban az utazások is a karantén áldozatává váltak hiszen nem nagyon lehetett utazgatni.

Tanfolyamok karácsonyra

A jelenlegi rossz gazdasági helyzetben amikor egyre többen kénytelenek más vagy csak plusz munkát vállalni lehetőség van arra, hogy olyan ajándékkal lepjük meg szeretteinket ami hasznot hoz számukra és amit nem biztos, hogy megvásárolnák maguknak.Ilyen ötlet egy tanfolyam befizetése valami új munka vagy hobbi tevékenység végzéséhez szükséges tudás megszerzésére. Egy szakmai tanfolyam elvégzése nemcsak szaktudást ad hanem szakmai képzettséget aminek a megszerzése után szinte azonnal el tudsz helyezkedni. A tanfolyam szervezők sokszor segítenek az állás megszerzésében is. A budapesti felnőttképzések pedig a fővárosban élőknek könnyíti meg a tanulást és a fejlődést.

Vannak olyan szakmák amelyekből szinte állandó hiány van, ezért ha ilyen tanfolyamot választunk ajándékba szinte biztos, hogy aki azt elvégezte talál elhelyezkedési lehetőséget. Természetesen az a legjobb ha tudjuk a megajándékozottról, hogy szívesen megszerezné ezt a képesítést. Arról nem beszélve, hogy különleges, nem mindennapi ajándékot adsz.

Az online oktatás elterjedésével pedig még választhatsz időhöz nem kötött tanfolyami lehetőséget is, ami bármikor elkezdhető és többször is végignézhető. Nemcsak munkavégzéshez szükséges tudást ajándékozhatunk, hanem a kikapcsolódást segítő, esetleg már hobbiként eddig is űzött tevékenység teljesebb megismeréséhez szükséges tudást is. Vannak nagyon érdekes tanfolyamok ahol például fényképezést, videó készítést, dísznövény kertészetet is tanulhatnak a befizetettek.

Meglepetés részletre? Miért ne!?

Apropó fizetés… nem kell egy összegben kifizetned a tanfolyam árát! Lehetőség van a többszöri részletfizetésre is, akkor esetleg nagyobb összeget is be tudsz vállalni, vagy nem a karácsonyi költekezést növeli ez az összeg. Magyarul, ráérsz befizetni a tanfolyam árát akár az ünnepek után is.

Az igaz, hogy nem mindenkinek való ez a fajta ajándék, de akinek ekkora ajándékot szánunk azt gondolom elég jól ismerjük. Ajándékozd a tudás hatalmát!

Összegezve

A karácsonyi ajándékozás tehát évről-évre fontosabb a családok körében. Ideje elkezdeni a nézelődést, nehogy lekéss a legjobb meglepetésekről.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Lucie Liz - pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5