Skip to main content
forró ital bareszkoz.hu

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Lassan itt a karácsony, bár a nehéz gazdasági helyzetben lehet, hogy sok karácsonyi vásár nem kerül megrendezésre azért csak körülnézünk a városban esténként és jó lenne megmelegíteni magunkat egy forró itallal. 

Régebben ez a forró finomság általában a forralt borra és a rumos teára szűkült, manapság azonban már megjelentek a különböző grogok, puncsok is sőt még krampalpulival is lehetett találkozni a karácsonyi vásárokban. Igazi karácsonyi hangulatot teremtenek a meleg téli ételekkel ezek az italok amikor megtelik a város a shoppingolókkal.

Ebben a cikkben téli finomságokat osztunk meg veled, ami nem csak forralt bor lehet.

Ezek a meleg italok otthon is könnyen elkészíthetők

Az alkoholos ital webáruházból beszerezhető eszközök mellé nem árt tudni, hogy melyik ital az, amelyik télen hódít. A forralt bor alap, de emellett számos egyéb lehetőségünk van felmelegedni.

1. Puncs

Ez az ital az, aminek létezik hideg és meleg változata is. Eredetileg régi indiai ital, öt alkotóelemből áll, az alkohol, víz, cukor, fűszerek, citrusfélék. Amikor Angliába került, az angolok hozzárakták a teát amely lazította az alkoholokat. Izgalmas puncsot lehet vodából is készíteni, de eredetileg az alap legtöbbször a rum volt.

Egy adaghoz az alábbiakat használjuk:

● 3 cl vodka

● 1cl áfonya szirup

● 2cl Cherry Brandy

● 1dl almalé

● Fűszerei a szegfűbors, fahéj, cardamom.

Keverjük össze a hozzávalókat és melegítsd fel az italt. Ennyi az egész!

2. Grog

A grog párlat, elsősorban rum, citrom, szegfűszeg és víz keveréke. A grogot érdemes vastag falú, talpas pohárban felszolgálni, hogy meg ne égessük a kezünket az átforrósodott üveggel.

3. Krampampuli

Kevésbé ismert, de nagyon látványos és finom meleg ital. A krampampuli őse egy likőr, sötétvörös színű alapja borókabogyó-kivonat és brandy. Az égetett cukorral készített vörösboros italokat nevezték a későbbiekben krampampulinak.

4. Jagertee

Minden becsületes sípályán megtalálható ital az osztrákoknál. Leegyszerűsítve fekete tea és rum 4:1 arányú keveréke. Ma már különböző citrusféléket, fahéjat és mézet is tesznek bele.

5. Bombardino

Sípályák kedvence, amely tojáslikőrből, rumból és tejszín habból készül.

6. Csokis shake

Nem alkoholos ital ugyan de nagyon finom. Rém egyszerűen elkészíthető, kell hozzá tetszés szerinti tej, és Haagen-Dazs csokifagyi és egy botmixer.

7. Tojáslikőr

Régen 90%-os alkoholból készítették, manapság rumból vagy vodkából lehet elkészíteni. A tejet és a tejszínt lassan felforraljuk, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a felvert tojást, majd ízlés szerinti mennyiségű alkoholt adunk hozzá.

Hozzávalók:

● 1 bögre cukor

● 12 db tojás

● 2,5 dl tej

● jó adag tejszín

8. Gyömbéres pezsgő

A száraz vagy félédes pezsgőhöz adjunk hámozott, vékony szeletekre vágott gyömbért és csillagánizst.

Hozzávalók:

● 1 üveg pezsgő

● 1,5 cm hámozott gyömbér

● ízlés szerint csillagánizs

9. Forró vajas rum

Az angolok kedvenc ünnepi itala. Személyenként egy feles barna rum, egy szeletke vaj, barna cukor, szerecsendió, fahéj és víz kell hozzá. Tulajdonképpen vajjal forralt rum.

Összegezve

Reméljük sikerült meghoznunk a kedvet az ismeretlen forró italok kipróbálásához.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5