Skip to main content
nyelvtanulás Be Happy Nyelviskola

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Nyelvérzék nélkül nem lehet nyelvet tanulni? Dehogynem!

Sokan azt állítják, hogy nem haladnak, mert egyszerűen nincs nyelvérzékük, de ez nem egészen igaz, hiszen szorgalommal és kitartással mindent el lehet érni. Az angol nyelvtanulás nyelviskolában Budán is lehetséges, de ne zárjuk ki az online lehetőséget is.

A lényeg, hogy fejlesszük magunkat, hiszen angol nyelvismeret nélkül lassan munkát sem igazán lehet tanulni.

Ebben a cikkben arról írunk, hogy vajon létezik-e nyelvérzék.

Nyelvtanulás könnyen vagy nehezen

Valóban van, aki nagyon könnyen tanul nyelvet, de ez nemcsak a nyelvérzék miatt van. A kutatási eredmények szerint létezik ugyan a nyelvérzék, de nem ez az egyetlen meghatározó tényezője egy új nyelv elsajátításának. Nagyon fontos még a motiváció, a szorgalom, a pozitív hozzáállás, ezek mind befolyásolják a nyelvtanulást, talán jobban mint a készségek.

A kommunikációs készség, mint a kognitív képességek egyik fajtája, jól fejleszthető, aminek jó hasznát vesszük a nyelvtanulásban, de nagyon fontos még a memória, és a nyelvi elemzési készség is.

Első vagy sokadik nyelv?

Természetesen nem mindegy, hogy az első nyelvet tanuljuk, vagy a többediket, hiszen ha nem először fogunk bele, akkor bírunk már némi tapasztalattal a nyelvtanulással kapcsolatban.

Meghatározó lehet a tanulási folyamatban a zenei érzék, valamint az is, hogy az anyanyelvünkön való beszéd és íráskészség milyen szintű, de a bátorság a nyitottság és az intelligencia is fontos tényező a nyelvtanulásban.

Nagyon lassú haladás esetén elképzelhető, hogy nem a megfelelő stratégiát használjuk a memorizáláshoz. Aki vizuális alkat, annak nem a legmegfelelőbb, ha szótárba írja a szavakat, a szókártyák segítségével sokkal könnyebben fejlődhetne. A gyakorlás is meghatározó, hiszen a szavak csak az ismétlés során rögzülnek igazán.

Akik sok nyelvet beszélnek és többféle stratégiát alkalmaznak a nyelvtanulás során, élményként élik meg a tanulást. A legjobb megoldás anyanyelvűekkel beszélgetni, valamint folyamatosan foglalkozni a feladatokkal.

Tanulás nyelviskolában

A nyelvtanulásban természetesen meghatározó, hogy milyen a nyelviskola, amit választottunk.

Egyes helyeken a magántanár a csoportos nyelvtanulás és az önálló tanulás elemeit ötvözi. Létezik azonban olyan nyelvtanfolyam is, ami ötvözi ezeket a módszereket és kiküszöböli a hátrányokat.

Sok helyen egyéni órarenddel, minden nap folyik a tanítás, bármikor be lehet kapcsolódni a tanulásba, amikor a tanulónak megfelel. A hatékony angol tanulás titka, hogy a saját tempójában haladjon a tanuló, megértse a nyelvtant, valamint tudjon eleget gyakorolni.

Összesítve elmondhatjuk, hogy nyelvérzékkel könnyebb ugyan nyelvet tanulni, mint nélküle, de ha hiányzik a hajtóerő, a szorgalom és a kitartás, hiába van nyelvérzéke valakinek. Ha azonban az elhatározás komoly akkora a BeHappy nyelviskolában könnyen fog menni.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Tumisu képe a Pixabay -en.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5