Skip to main content
szeresdmagad.hu

A kutatások bebizonyították, hogy egy jó párkapcsolat és a kielégülés között szoros kapcsolat van. Ezzel mindenki tisztában van, azonban az ember életében legalább egyszer előfordulnak olyan időszakok, amikor a vágy alábbhagy és ennek semmi köze a másikhoz. Ilyenkor valami miatt a partnert nem érdekli a testi közelség, amit figyelembe kell vennie a másiknak is. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit lehet tenni ilyenkor.  

Milyen egy hosszú, szexmentes kapcsolat?

Sokszor még a Szeresdmagad.hu erotikus kellékei sem elegendőek ahhoz, hogy valakinek megjöjjön a kedve a szexhez. Bár sok esetben ezek az apróságok sokat jelenthetnek akkor, ha az egyik fél elveszíti az érdeklődését. Erőltetni persze semmit sem szabad, de néha egy kis kényeztetés, egy kis örömszerzés még lehet, hogy rendben van számára. Mindenekelőtt beszéljük meg vele, hogy mit érez, mi az, ami még rendben van és mi az, amit inkább hanyagolni érdemes. 

Lehet ez egy rövid időszak, ami mondjuk a stressz miatt alakult így, de okozhatja munkahelyi aggodalom, túl szoros időbeosztás, esetleg határidők vagy valamilyen tragédia. Ilyenkor gyakran semmi nem érdekli az embert, max egy kis TV és egy kellemes alvás. A libidócsökkenés könnyedén megoldódik például stressz esetében, viszont a hosszan tartó probléma esetén érdemes segítséget kérni. Az együttlét hiánya frusztráló érzés, önbizalomvesztéshez vezet, ha pedig elhúzódik, akkor a kapcsolat átalakulhat. 

Mi számít hosszú időnek?

Nincsen konkrét időpont arra vonatkozóan, hogy milyen egy túlzottan hosszú, szexmentes időszak. Sok mindentől függ, hiszen nem mindegy a felek életkora, valamint az sem, hogy mennyi ideje vannak együtt. A szexuális szokások szintén befolyásolhatják azt, hogy mikor érdemes szakemberhez fordulni. Fontos azonban, hogy az együttléteket sose statisztika alapján vagy egy meghatározott időpontban tegyük meg, hiszen ennek spontánnak kell lennie.

Minden pár más, a vágy folyamatosan ingazodik, főleg a hölgyek esetében. Menstruáció idején sokaknak semmi kedve szexelni, a hónap többi részében azonban gondtalanul benne vannak minden földi jóban. Vannak viszont olyan időszakok, amikor ez már feszültséget tud okozni egy kapcsolatban. Ez pedig könnyen problémához vezethet. 

Mit tehetünk, hogy ez változzon?

Semmiképpen sem az ágyban beszéljük meg ezt a gondot. Ez a hely kiszolgáltatottá teszi a másikat, így jobb egy semlegesebb helyszín és időpont, amikor nincs nyomás egyik személyen sem. Felejtsük el továbbá a hibáztatást és a mutogatást, mindenképpen fejezzük ki az empátiát a másik felé. Fontos azonban kifejezni az aggodalmat és az érzelmeket, mondjuk el, hogy min lenne érdemes változtatni. Sokan sajnos nem ismerik el a problémát, annak létezését, így ilyenkor sokkal óvatosabbnak kell lenni. 

A lényeg mindig az, hogy őszinték legyünk a másikkal, próbáljuk meg elkerülni a vádaskodásokat. A legfontosabb, hogy segítsünk átvészelni ezt az időszakot, hogy minden olyan legyen, mint régen.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5