Skip to main content
Apple Watch okosóra

Ma már az okosórák egyre elterjedtebbek, épp ezért számos gyártó becsatlakozott ebbe a még mindig növekvő piacra. De van-e olyan készülék, amit nyugodt szívvel ajánlanánk annak, akinek fontos az egészsége, és imádja a testedzést? Persze, hogy van! Mutatjuk

Az ajánlott készülék az Apple Watch Series 8!

Az Apple 2022 őszén hozta el nekünk az okosóráinak a 8. generációját, mely természetesen jobb lett, mint az előző szériák, pedig azok is nagyon rendben voltak. Ma már egyre többen választják az almás márkától az Apple Watch okosórát még akkor is, ha az okostelefonjuk vagy a számítógépük miatt váltak Apple-rajongóvá.

A 8. széria remek választás mindenkinek, aki egy szinte mindent tudó okosórát akar, mely az egészségmegőrzésben és az edzések támogatásában is élen jár. Még a gyártó elmondása szerint is ez az a széria, ami az egészséggel kapcsolatos extrákra összpontosít. Természetesen kiváló kényelmi funkciókkal is rendelkezik, így fizethetünk vele, telefonálhatunk, vagy akár üzenetet is írhatunk a segítségével.

Ha az egészség az első

Az Apple Watch Series 8 kiemelkedően teljesít az egészséget támogató funkciókban. Méri például a bőr hőmérsékletét, de ami a hölgyek számára még jobb hír: ez alapján az ovuláció időpontját is képes meghatározni, valamint a ciklusukkal kapcsolatos további információkkal is szolgál.

A WatchOS 9-ben először jelent meg a gyógyszer-emlékeztető is, hogy ne maradjanak el a gyógyszerek, a vitaminok, vagy a táplálékkiegészítők.

A Series 8-ban találunk még EKG-Appot, illetve az elmúlt évek slágerét, véroxigénszint-mérőt is. De a pulzusunkat is folyamatosan monitorozza, és értesítést küld a rendellenes értékekről, illetve a szabálytalan szívritmusról is. Továbbá arra is képes, hogy a hangerő érzékelésével jelezze, ha túl hangos környezetben vagyunk.

Olyan funkcióval is rendelkezik, mely érzékeli, ha autóbalesetet szenvedtünk, és segítséget riaszt. Ezekkel az opciókkal már nemcsak az aktuális állapotunkról értesít - amit később is kielemezhetünk - hanem életmentő is lehet az okosóránk! Ne legyen rá szükségünk, de ha mégis, akkor ezen tényleg az életünk múlhat.

Még hatékonyabb edzés, konkrét célok kitűzésével

Az Apple Watch Series a beépített giroszkópnak és gyorsulásmérőnek köszönhetően rendkívül pontos adatokat szolgáltat az edzéseinkről. Ez már önmagában is sokkal jobb, mintha csak érzésből finomítanánk az edzésmunkánkon.

Még az is előnyös az új modellben, hogy LTPO AMOLED kijelzőjének köszönhetően akár 1000 nit körüli fényerőt is kaphatunk, azaz erős fényben is tökéletesen fogjuk látni a kijelzőt. Ez egy nyári, kültéren végzett edzés esetén nagyon jól jön! Emellett meg kell említeni az IP6X tanúsítványt is, mely azt jelenti, hogy 50 méteres mélységig vízálló a készülék. Ezzel pedig akár úszáshoz is használhatjuk. (az esetleges folyadék okozta károkra a garancia nem érvényes).

Állítsunk be célokat a különböző mozgásformákhoz, az okosóránk pedig emlékeztet rá minket. Mindent elkövet majd a céljaink eléréséért és az egészségünk megőrzéséért!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5