Skip to main content
nective.hu árnyékolás okosotthon

Az árnyékoláson többféle dolgot is érthetünk, de ha okosotthon rendszerbe történő integrálásban törjük a fejünket, akkor bizony elektromos megoldásokban érdemes gondolkodnunk. Annak ellenére, hogy az alkalmazás így minimális mértékben energiát igényel, mégis az okos rezsicsökkentő módszerek közé sorolhatjuk

Lássuk, hogy miért! 

Mi mindent érhetünk el az árnyékolás automatizálása révén?

A Nective Smarthome árnyékolás vezérlésére is lehetőséget kínál, amelynek köszönhetően - az automatizmus pozitívumait kihasználva - rengeteg időt és energiát is megtakaríthatunk. Az okosotthon rendszeren keresztül a redőnyöket, zsaluziákat és árnyékolókat is szabályozhatjuk, igényeink szerint, valamint az energiahatékonyság jegyében. De hogyan valósul meg az energiatakarékosság ebben az esetben? Nézzünk rá néhány példát!

Rezsicsökkentés az árnyékolás vezérlésével

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a napsugarak erejét érdemes számításba venni, legyen szó akár a téli, akár a nyári időszakról. Az árnyékolók működésében is megvalósíthatjuk azt, hogy ezek kedvező vagy éppen kedvezőtlen hatásán aktuálisan módosítani tudjunk.

Ez a fűtési szezonban például jelentheti azt, hogy a redőnyökön lévő érzékelők segítségével a napsütéses órákban automatikusan felhúzódnak az árnyékolók, így a nap energiája is besegíthet abban, hogy bent kellemesebb hőmérséklet uralkodjon, s emiatt kevesebbet kell működtetnünk a fűtési rendszerünket is. 

Nyáron éppen ellenkezőleg. Főként abban az esetben, ha vannak olyan ablakaink vagy terasz-, esetleg erkélyajtajaink, amikre bizonyos időszakokban közvetlenül is tűz a nap, akkor pontosan tisztában vagyunk azzal is, hogy ennek komoly hatása van arra, hogy hány fokkal emelkedik a lakásban a belső hőmérséklet napközben.

Az okosmegoldások révén azonban lehetőségünk van azt beállítani, hogy a kritikus órákban vagy akár napközben, amikor senki nem tartózkodik otthon, a redőnyök és például a terasz vagy erkély feletti árnyékolók is takarják az üvegfelületeket. Máris kevesebbet kell majd használni a légkondicionáló berendezéseket és ventilátorokat, mintha ez nem történne meg. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy alacsonyabb lesz az energiafogyasztásunk, s ezzel párhuzamosan a rezsiköltségeink is.

Miért válasszuk pont a Nective Smarthome rendszerét?

Ideális döntés emellett az okosotthon rendszer mellett dönteni abban az esetben, ha nem szeretnénk feleslegesen programozót megbízni az automatizmusok beállításával, ahogy az esetleges változtatások miatt sem akarunk mindig mást ugrasztani. Természetesen ezáltal a szakember munkadíja is megspórolhatóvá válik. A mobiltelefonos applikáción keresztül könnyedén beállíthatjuk az összes elképzelésünket.

Az olyan intelligens funkciók, mint a csoportos vezérlés, az időzített beállítás, az időjárás elleni védelem és a szintenkénti szabályozás segítenek abban, hogy egyéni igényeink alapján határozzuk meg a vezérlés egyes elemeit.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5