Skip to main content
mmatcha.hu dalgona kávé

A legtöbben a reggelt kávéval vagy teával indítjuk. A frissítő italok koffeintartalma miatt felpörög a szervezet. A fiatalok körében egyre népszerűbb a közösségi médiában terjedő különleges ital, mely ötvözi a kávé és tea ízeit és állagát.  

Az elegáns dalgona kávéhoz hasonló italt bolondítják meg matcha teával. Az így kapott frissítő krémes és lágy, valamint egészséges is egyben. A nap bármely szakában fogyasztható ital gyorsan a koffeinimádók kedvence lett. 

A zöld teák közül a Japánból érkező matcha kiemelkedik számtalan jótékony hatása miatt. Az M Matcha által forgalmazott kiváló minőségű matcha teaporból rengeteg különböző étel, ital és édesség készülhet. Az összegyűjtött receptek inspirációt adnak a matcha kedvelőinek. Ezek között található meg a matcha dalgona elkészítése is. A habkönnyű és izgalmas színárnyalatú ital nemcsak trendi, hanem kiválóan alkalmas a diétázók étrendjének kiegészítésére is.

Mi az a dalgona kávé?

A világjárvány idején kezdett terjedni a dalgona elkészítése, hiszen látványos megjelenésével és egyszerű otthoni elkészítési módjával luxusérzést kínált bárki számára. Összetevőit tekintve csak instant kávé, cukor és víz szükséges, azonban a habosításához kézi mixer vagy tejhabosító elengedhetetlen. Ettől kapja ugyanis egyedi állagát.

A felsorolt összetevők közül a kávét matcha teával tudjuk helyettesíteni, ezzel még inkább csábítóvá tenni az italt. A belekevert tea por ugyanis csodás halvány zöld árnyalatúvá varázsolja kávénkat.

A matcha tea előnyei

A kávéban található koffeintartalom kicsit más, mint a matcha teában rejlő. A teapor készítésekor ugyanis a fiatal és üde tealevelek teljes egészében megőrlésre kerülnek, és így a növény valamennyi hasznos összetevője a matcha porba kerül. A teában található L-theanin és katekinek hatására lassul a koffein felszabadulása a véráramban, így fokozatosan fejti ki frissítő hatását, nem egy hatalmas löketet adva, mint a kávé fogyasztásakor.

A matcha teában található antioxidánsok harcba szállnak az immunrendszer erősítéséért, mindemellett nyugtatólag hatnak a szervezetre, miközben a mentális energiát és az éberséget növelik. Az anyagcsere gyorsításában is részt vesz a matcha rendszeres fogyasztása, mely miatt a diétázók és fogyni vágyók csodaitalának is nevezik.

A matcha dalgona elkészítése

A matcha dalgona elkészítésének kétféle módja lehet. Az egyikben hideg tejszínt használunk, míg a másik variációban tojásfehérjéből készül el a kemény hab. A finom koffeines italhoz egy főre érdemes 200 ml tejet, két teáskanál cukrot, egy teáskanál matcha tea port és ⅓ mennyiségű zsíros habtejszínt vagy két tojásfehérjét használni.

A habos állag eléréséhez először a habtejszínt verjük habbá, vagy vízgőz felett a tojásfehérjéket. Ehhez használhatunk kézi vagy gépi mixert. Az elkészült kemény habba szitáljuk a matcha port és a cukrot, majd pedig egy pohár aljába jégkockákat helyezünk, erre jöhet a tej, végül pedig a matchás hab.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5