Skip to main content
skinshop.hu bőrápolás

Aki kiemelt gondot fordít arra, hogy megfelelően ápolja bőrét a mindennapokban, talán hallott már arról is, hogy az évszakok változásának megfelelően a bőrápolási rutint is érdemes némileg felülbírálni.  

Amennyiben a célunk az, hogy minél eredményesebbek legyünk bőrünk szépségének és fiatalságának megőrzésében, akkor oda kell figyelni arra is, hogy alkalmazkodjunk a változó körülményekhez. Így például fontos az is, hogy kicsit másképp ápoljuk arcunk bőrét nyáron, mint a téli időszakban. Nyári bőrápolási tippjeinkkel segítünk, hogy rátalálj a szezonnak megfelelő rutinodra. Tarts velünk!

A fényvédelem jelentőségét nem lehet eleget hangsúlyozni

Szerencsére a skinshop.hu kínálatában kapható fényvédők között könnyedén kiválaszthatjuk a bőrtípusunknak leginkább megfelelő terméket. Válogassunk a kémiai, a fizikai, illetve a hibrid megoldások közül aszerint, hogy milyen igényei vannak arcbőrünknek. 

Annak ellenére, hogy a fényvédelemmel kezdjük írásunkat, ez nem jelenti azt, hogy télen ne kellene éppúgy gondoskodni a védelemről. Bár sokan vélik úgy, hogy a napsütés csak az intenzívebb időszakok során károsítja a bőrt, sajnos tévednek. Az UVA-sugárzás még felhős időben is elér minket, és részt vesz a bőröregedés folyamatának felgyorsításában. De miben különbözik akkor a hideg és a meleg évszakokban a bőrápolási rutin, ha alapvetően nem abban, hogy alkalmazunk-e fényvédelmet?

Hasznos tippek kánikulában

Amikor alacsonyabb a hőmérséklet, akkor sokkal kellemesebb olyan kozmetikumokat alkalmazni, amelyek testesebbek és gazdagabbak, azonban nyáron, kiváltképp abban az esetben, ha nagy a hőség, érdemes inkább könnyed, légies arcápolókat választani, ezek komfortosabbak is lesznek. Ez pedig meghatározza majd, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben.

Nyáron bölcs döntés, ha kevesebb kozmetikumot viszünk fel az arcra, ugyanakkor figyeljünk oda arra is, hogy az arctisztítás, valamint a hidratálókrém ne maradjon ki a rutinból ilyenkor sem, természetesen a megfelelő fényvédelem mellett. A nagy melegben jó ötlet, ha az olyan könnyed készítményekre voksolunk, mint amilyenek a tonerek és az esszenciák, hiszen gyorsan felszívódnak, mégis segítenek a nedvesség pótlásában.

Könnyedség és gyengéd ápolás

Ha van egy jól bevált hidratálónk, azt is finomabbá tehetjük némi hialuronsavas szérum hozzáadásával, de ha inkább váltanánk, a gélkrémek, illetve a lotionok között keresgéljünk. Extra C-vitamin hozzáadásával pedig növelhetjük a fényvédőnk hatékonyságát is. Utóbbi legyen magasabb faktorszámú annál, amit télen használunk, de itt is kipróbálhatjuk a lágyabb textúrájú termékeket, mint amilyen az essence-, illetve a gélváltozat.

Szintén fontos, hogy az AHA-hámlasztók alkalmazása esetén járjunk el sokkal nagyobb óvatossággal, mint a hűvösebb évszakokban. Amennyiben körültekintően gondoskodsz a fényvédelemről, akkor nem kell feltétlenül teljesen elhagynod ezeket sem, azonban sok napozás vagy strandolás esetén inkább ne használjuk, valamint részesítsük előnyben inkább a BHA- vagy PHA-hámlasztókat.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5