Skip to main content
zsíros pattanásos bőr ápolás

Amikor a gyulladt pattanások kerülnek szóba, sokan nagyon hosszadalmas és nem is igazán hatékony próbálkozássorozatot szoktak említeni.  

Pedig ennek a problémának a kezelése életmódbeli változtatásokkal, természetes kozmetikumok rendszeres használatával igenis lehetséges. Persze kell hozzá némi türelem és kitartás, de ha ezek megvannak, akkor a hatékony natúr kozmetikumok támogatásával a biztos javulás nem várat majd magára.

Hatékony napi bőrápolási rutinnal

A problémás bőr kezeléséhez a MediNatural zsíros, pattanásos bőrre kifejlesztett termékeit hívhatod segítségül. Ezekkel hatékony bőrápolási rutint alakíthatsz ki. A rendszeres arctisztítás, hámlasztás és a bőr felszínének hidratálása, valamint a faggyútermelés normalizálása és a pattanások kialakulásának megakadályozása mind elősegítik a fokozatos javulást, és idővel a gondoknak is búcsút mondhatsz majd.

Nagyon fontos a zsíros bőrről az elhalt hámsejtek eltávolítása tisztítással és gyengéd hámlasztással, hogy az megfelelően lélegezhessen, és a javulást elősegítő hatóanyagok is optimálisan felszívódhassanak. Ugyanilyen fontos a hidratálás is reggel és este is, valamint a gyulladás megszüntetése.

Mi okozza a bajt?

A pattanások kialakulásának számos oka lehet: hormonális, táplálkozással összefüggő, illetve életmódbeli. Minden bőrön van egy vékony zsíros bevonat, ez védelmet ad, és a bőrfelszín rugalmasságáért is felel. Alkotóeleme a faggyú, amely a pórusokon át a felszínre jut. A bőrműködés zavara esetén túl sok faggyú termelődik, ráadásul ez keveredve az elhalt hámsejtekkel eltömítik a pórusokat. Olyan, mint amikor egy dugó zárja el az üveget. Ráadásul a bőrben lévő baktériumok is elkezdenek ilyenkor szaporodni, a faggyút alkotóelemeire bontják, amelyek irritálják a szöveteket. Kész is a baj: a pirosodás és a gyulladás.

Ha nem megfelelő minőségű és összetételű kozmetikumokat használsz, még nagyobb lehet a gond. Ne nyomkodd, és ne kapargasd a pattanást, menj szakemberhez! Az arcodhoz csak tiszta kézzel nyúlj, a telefonodra is figyelj, hisz közel kerül a bőrödhöz. A stressz növeli a kortizol- és adrenalintermelést, ezek súlyosbíthatják a gondokat. Lazíts többet! Ne próbálkozz szárítással, és ne használj durva arcradírokat és tisztítókat!

Hatékonyan a natúr kozmetikumok erejével

Ha a bőrműködést kiegyensúlyozó, nyugtató, regeneráló, természetes összetevőkből álló kozmetikumokat választod, mint amilyenek a MediNatural termékei is, akkor hatékonyan felveheted a kesztyűt a pattanások kialakulása ellen, és a meglévők kezelése is sikeres lehet.

Például a Pórusösszehúzó arczselé segíti a faggyúműködés szabályozását, gátolja a túlzott faggyútermelődést, és láthatóan csökkenti a pórusok méretét is. A Retinol-Like | 1% Bakuchiol krémszérum hialuronsavval pedig antibakteriális hatásával kiváló a pattanások ellen. 

Türelemmel és kitartással biztos lesz majd a javulás.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5