Skip to main content

Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az emberi civilizáció mindent túlél, ez messze nincs így, és erre mi sem lehet jobb bizonyíték, mint azok a képek, melyeket a mai posztban mutatunk meg. Így győzi le a természet az emberi kéz alkotásait.

Alighanem az emberi természetből adódik, hogy jóformán mióta létezünk azon gondolkodunk, milyen lenne a világ, ha mi nem lennénk. Vajon milyen gyorsan venné át a természet a hatalmat az emberi kéz alkotta épületek, tárgyak fölött?

A kérdés olyannyira érdekes, hogy még egy kis gyűjteményt is találtunk a neten, amely azt jósolja meg, hogy mely emberi alkotás hány évig állnak még az emberiség eltűnését követően.

A San Franciscó-i híres villamos például két évig bírná, a Nemzetközi Űrállomás háromig, az Air Force One (azaz az amerikai elnök különgépe) viszont ötig, csakúgy, mint Mexikóváros katedrálisa.

Az emberiség eltűnését követő tizedik évben adná meg magát a sacramentói nemzetközi repülőtér, és húsz évig húzná a Panama-csatorna, vagy az Alabama hadihajó. Nem soroljuk tovább, érdekes a lista, ide kattintva olvasható.

További fotók itt tekinthetők meg, illetve a cikk is itt folytatódik...

Forrás

Kép: A virágos rétté változott párizsi metró

TOP 5