Skip to main content

 

Mianmarban életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek 153 kínait, akik illegálisan vágtak ki fát az ország északi részén.

BBC beszámolója szerint a csapatot még januárban tartóztatták le a kínai határhoz közeli Kacsin államban egy katonai akció keretében, amelyet az illegális favágás megakadályozására indítottak.

hirdetés

Kína aggódik

A csapat tagja volt két 17 éves fiú is, akik tíz évet kaptak, valamint egy nő, akit mellékbüntetésként plusz 17 évre ítéltek kábítószer-birtoklás miatt. Kína aggodalmát fejezte ki az ítéletek súlyossága miatt. Lu Kang külügyi szóvivő arról számolt be, hogy Peking a letartóztatás óta folyamatosan napirenden tartja a kérdést. A favágók azt állítják, hogy csapdába csalták őket.

Védik az erdeiket

A 2011-ben, katonai támogatással hatalomra került mianmari kormány erőteljesen fellép az illegális fakitermelés ellen, amelyhez gyakran használnak elefántokat a rönkök elszállításakor. Tavaly például betiltották a feldolgozatlan szálfák kivitelét, de a helyi hadurak együttműködnek az illegális fakitermelőkkel.

Mivel Mianmarban az életfogytiglani börtönbüntetés gyakorlatilag húsz évet jelent, a kínaiak addig rácsok mögött maradnak.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5