Bizonyára sokak szíve vérzik, amikor fák kivágását látja. Ez az érzés keríthette hatalmába azt a feltalálót is, aki a fák megmentését tűzte ki célul Angliában, és megalkotta azt az elmés gépezetet, melynek működéséről videó is készült.

2011-ben Berwick városában az az elhatározás született, hogy 7 fát fognak fognak átültetni új életterükbe. Mindehhez egy elmés szerkezetet használtak fel, az erről készült kisfilmben jól látszik a működése.

hirdetés

Sajnos a videó alatt a You Tube-on hiába kattintottunk az ott megjelölt weboldalakra, hogy bővebb információval szolgálhassunk olvasóinknak, már nem elérhető egyik oldal sem.

Ennek ellenére közreadjuk a 3 perces kisfilmet, hisz a szerkezet működése, illetve a falabda kiemelése majd elültetése így is nyomon követhető. A videó szerint csak kisebb fák újratelepítése oldható meg e módszerrel, így mindenhol nem vethető be a gépezet, úgy gondoljuk azonban, így is számos építkezésen sok fa élete megmenthetővé válik, ha a videót többen és többen látják majd, hisz mi sem ismertük ezt a módszert, bár 2011 óta adunk hírt hasonló eseményekről ezen az oldalon...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

Kép: you tube 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu