Brutális poloskainvázióval riogat a 24.hu. Persze így van ez az invazív fajokkal, mint amilyen ez a barnás és büdöset árasztó rovar is.

És még csak most kezdődik a móka, hiszen nyáron esténként a fényre jön, de a hideg beköszöntével már tömegével fognak a meleg lakásokba húzódni.

A lapnak Dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense azt mondta, „ha helyenként már most érzékelni véljük a jelentősebb egyedszámot, az azt jelentheti, hogy bizonyos fertőzött körzetekben ősszel még nagyobb invázióra számíthatunk, mivel valószínűleg megnőtt a poloskafaj helyi népessége.”

Amúgy hivatalosan Ázsiai márványospoloskáról van szó, azt már tudjuk, hogy a kereskedelmi kapcsolatok felpörgése miatt került Európába, és Magyarországra, természetes ellensége nincs, így vígan szaporodhat és újabb és újabb területeket hódíthat meg.

A lap cikkéből még az is kiderül, hogy esélytelen, hogy a helyzet valaha is jobbra forduljon, ha már megjelentek, kipusztulni innen sosem fognak.

A kártevő igazi rosszcsont, további információkat a 24.hu cikkében találhat.

Forrás 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu