robot delfin 

Az új-zélandi Edge Innovations a mesterséges intelligencia és az animatronika segítségével készít teljesen élethű robotdelfineket, amelyek a jövőben világszerte elterjedtek lehetnek a különböző akváriumokban.

Az elmúlt években egyre nagyobb vita övezi az akváriumokat és a tengeri élőlények köré épülő tematikus parkokat, mivel ezek a létesítmények sok esetben nem etikusan működnek és embertelen módszerekkel érik el azt, hogy a delfinek, bálnák és fókák trükköket hajtsanak végre a nézők szórakoztatásának érdekében.

hirdetés

Az Edge Innovations erre a problémára keres megoldást és úgy tűnik, találtak is.

Az általuk készített robotdelfinek gyakorlatilag teljesen úgy néznek ki, mint az igaziak, így továbbra is óriási lehet az érdeklődés irántuk.

A robotdelfinek azonban egyenlőre nem lesznek olcsók, hiszen nagyjából 26 millió dollárba kerül majd egyetlen darab.

Cserébe sokkal tovább "élnek", mint az igazi állatok, ráadásul nem kell őket etetni és edzeni sem és etikai problémákat sem vetnek fel, legalább is addig, amíg nem kezdődik vita a robotok jogai körül.

Az új-zélandi vállalat szerint az animatronika számára ráadásul az akváriumokon kívül is van jövő.

A hotelekben, plázákban és az óceánjárókon is feltűnhetnek a robotállatok, valamint lehetőség lesz például nagy fehér cápákat is bemutatni, amely különleges élmény, hiszen ezt a fajt rendkívül nehéz, majdhogynem lehetetlen fogságban tartani.

A Jurrasic Park rajongói is elkezdhetnek reménykedni, mert a technológia segítségével már rég kihalt fajokat is fel lehet támasztani.

Az Edge Innovations átal gyártott robotdelfin a bemutató közönsége szerint megkülönböztethetetlen az igazitól, ez nem is csoda, mert ez volt a feltétele annak, hogy a cég pénzt kapjon a befektetőktől.

A robotokat távirányítóval lehet mozgásban tartani, egy töltéssel pedig tíz órát bírnak ki.

Jelenleg egy kínai akvárium számára fejlesztik őket, de a tervek szerint más helyszíneken is felbukkannak majd.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: you tube

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu