Skip to main content

robotfarkas Taikawa medve támadás 

Japánban, Taikawa városában bevetették az első "Monster Wolf" névre keresztelt robotfarkasokat távol tartandó a kíváncsi, egyben veszélyes medvéket a településtől.

A városban komoly problémát jelentettek a medvetámadások.

hirdetés

Tavaly összesen 157 ember került összetűzésbe a medvékkel, de amióta a robotfarkasok használatban vannak, azóta egy incidens sem történt.

A támadások fő oka az lehetett, hogy a medvék élőhelyén egyre kevesebb az élelem, ezért a városokban keresnek maguknak a betevőt az állatok. Ezzel pedig elkerülhetetlenné válik, hogy előbb-utóbb emberekkel is találkozzanak.

A tudósok szerint elsősorban a makk hiánya az oka, hogy a medvék a szokottnál agresszívebben viselkednek, hiszen ez a téli álom előtti időszakban az étrendjük egyik legfontosabb eleme, mivel tele van kalóriával.

EMELLETT A VÁROSOK NÖVEKEDŐ NÉPESSÉGE MIATT EGYRE INKÁBB LESZŰKÜL A MEDVÉK TERMÉSZETES ÉLŐHELYE, ÉS EGYRE GYAKRABBAN FORDUL ELŐ, HOGY EMBEREK KÖZVETLEN KÖZELÉBE KERÜLNEK.

A robotfarkasok mozgással és hangos zajokkal ijesztik el a közeledő medvéket.

A farkasok és a medvék sokáig együtt éltek japán északi és középső területeiken, azonban a túlvadászás okán mára gyakorlatilag a kihalás közelébe sodródtak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5