Skip to main content
festékgolyó farkas távoltartás Hollandia ember

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Túl szelídek a farkasok a holland nemzeti parkban. Megpróbálják őket paintball fegyverekkel távol tartani az emberektől

A holland Gelderland tartományban engedélyezni fogják, hogy

A SZELÍD FARKASOKAT PAINTBALL-PISZTOLYOKKAL ŰZZÉK EL, HOGY MEGAKADÁLYOZZÁK, HOGY AZ ÁLLATOK TÚL KÖZEL KERÜLJENEK AZ EMBEREKHEZ, ÉS ESETLEG MEGTÁMADJÁK ŐKET.

hirdetés

A döntésre azt követően került sor, hogy nyilvánosságra került egy videó, amelyen egy szelídnek tűnő farkas látható, amint közelről elsétál egy család mellett a Hoge Veluwe Nemzeti Parkban. Korábbi felvételeken pedig több fotós látszik, amint a nemzeti parkban egy farkast körülvesznek és fényképeznek.

A Faunabescherming környezetvédelmi szervezet azzal vádolja a Veluwe park vezetőségét, hogy a farkasokat etetik, hogy megszelídítsék őket, és így minősítsék "problémás állatnak", ami lehetővé teszi az eltávolításukat vagyis a kilövésüket. A Veluwe park tulajdonosa, Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, aki tagadja a vádat, bár korábban gyakran hangoztatta, hogy a farkasoknak nincs helyük Hollandiában.

A tartományi hatóságok most úgy döntöttek, hogy a szelíd farkast el kell tántorítani attól, hogy közeledjen az emberekhez, amit paintball fegyverekkel fognak megoldani.

A FESTÉKNYOMOK JELZIK MAJD, HOGY MELYIK ÁLLATRA LŐTTEK. A FARKASOK ÉS AZ EMBEREK KÖZÖTTI TÁVOLSÁGNAK LEGALÁBB 30 MÉTERNEK KELL LENNIE.

A farkasok védett fajnak számítanak, és nem lehet őket irtani.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Megtizedelik a medvéket és a farkasokat Szlovéniában

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Andrea Bohl képe a Pixabay -en.

TOP 5