Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az Audi autógyártó vállalat üzemi eredménye drasztikus, közel háromnegyedes csökkenést szenvedett el az év első negyedévében.

A vállalat nem tudta tartani a tempót a magasabb kategóriás, hat- és nyolchengeres motorokkal felszerelt járművek gyártásában, amelyek a tavalyi évhez képest jelentősen alacsonyabb számban kerültek ki a gyártósorról, írja a Telex az Automotive News Europe.

hirdetés

A jelentős visszaesés mögött beszállítói gondok húzódnak meg, bár a pontos alkatrész, amelynek hiánya miatt akadozik a gyártás, nem került nyilvánosságra.

Az Audi előző évi első negyedéves 1,82 milliárd eurós eredménye messze felülmúlja az idei 466 millió eurót. A cég bevételei is csökkentek: az előző év azonos időszakában elért 16,88 milliárd euróról 13,72 milliárd euróra esett vissza, ami mintegy 19 százalékos csökkenést jelent.

A beszállítói problémák középpontjában álló alkatrész állítólag a motor indítógenerátorához szükséges speciális hajtószíj, amit a Vitescótól szerez be a vállalat, és amelyet 2018 óta alkalmaznak bizonyos modelljeikben.

A Volkswagen-csoport vezetőségének egyik tagja, Arno Antlitz egy befektetői konferencián beszámolt arról, hogy az Audi jelenleg alternatív beszállító után néz, hogy megoldja az alkatrészellátási problémát. Ugyanakkor, a legfrissebb hírek szerint, Németországban már újra elérhetőek a hat- és nyolchengeres motorokkal szerelt autómodellek. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Jelentősen csökkent az elektromos autók értékesítése Németországban

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Hanna Vel képe a Pixabay -en.

TOP 5