Skip to main content

A 2012. július 1 – 8. között megrendezett Magyar Világtalálkozó helyszínén, a nagyszámú hazai és külföldi érdeklődő előtt, bemutatkozott a Napfény garázs elnevezésű magyar műszaki szabadalom is, amely forradalmi megoldást jelenthet a gépjárművek tárolásával kapcsolatos problémákra. A fenntarthatóság szempontjából az egyik legégetőbb - mindennapjainkat is károsan befolyásoló - kérdés a személyautók egyre nagyobb számából fakad.

A növekvő autóforgalom számos új kihívás elé állította a városi embert, a környezetszennyezéstől kezdve, a baleseteken túl egészen a parkolás megoldhatatlanságáig. Nyilvánvaló, hogy a szemléletváltás nem pusztán környezetvédelmi szempontok miatt elodázhatatlan, ezért ismerkedjünk meg Friwaldszky Gyulamérnök találmányával!

A téma talán aktuálisabb, mint valaha.

Csak ízelítőképpen néhány apró szösszenet; például a főváros elkeseredett küzdelme a tömegközlekedés harcterén az agglomerációban élőkkel szemben dugódíjakkal, hídpénzekkel felfegyverkezve, vagy gondolhatunk az egykori Centrum-vezér 100 millió forintos, tilosban várakozó autójára is!

A probléma természetesen nem magyar jelenség, a világ minden nagyvárosában megkeseríti a lakosság életét. Muszáj kulturált megoldást találni a szűkülő terület – gyarapodó autószám ellentétpárra!

Friwaldszky Gyula okleveles gépész- és gazdasági mérnök feleségével közösen egy olyan műszaki fejlesztést hajtott végre, amely a városi közlekedésből hatékonyan emeli ki és tárolja az éppen nem használt autóinkat, amelyek egy felmérés szerint átlagosan csak két órán keresztül üzemelnek, 22-ben pedig parkolnak, valahol…

A Napfény garázs egy gépesített parkoló torony, ami önmagában nem új találmány, azonban ez a hazai szabadalom számos különlegességgel rendelkezik. Az alapterülete mindössze 320-350 négyzetméter, és a 10 emelet magas épületben 120 tároló helyet találunk. Ekkora kapacitáshoz egyébiránt egy szimpla parkoló esetében 5000 négyzetméternyi területre lenne szükség! Érdekességeket fedezhetünk fel a garázs szerkezetében is. A torony ugyanis nem egy beton építmény, hanem tűzhorgonyzott acélprofil egységelemekből áll, amely így nemcsak könnyen felépíthető, de akár ideiglenesen is működtethető, majd lebontható egy-egy rendezvény kiszolgálása céljából. A kör alakú szerkezet passzív statikai funkciója miatt a karbantartás egyszerű és költséghatékony. A sugaras elrendezés pedig kiváltja a közlekedési utakat.

A hangsúly persze a hogyanon van. Milyen vezérelv alapján működik a Napfény garázs?

Friwaldszky Gyula találmánya egyszerre két autót képes befogadni illetve kiadni! A két, egymástól függetlenül működő emelő-berendezés hozza-viszi a számítógépes rendszer által rendezett kocsikat. Mivel álló motorral jutnak be a garázsba a járművek, szükség van egy gördítő mechanizmusra, amely a végül a megfelelő pozícióba szállítja azokat. Ezzel kiiktatjuk a felesleges benzinfogyasztást, károsanyag-kibocsátást.

Ugyanakkor a legfeltűnőbb a garázs burkolata, hiszen a Napfényes garázsnak nincsen burkolata. Legalábbis az is csak egy választható opció. Ez egyfelől egy nem mindennapi vizuális élménnyel gazdagíthatja a városi látképet, másfelől a bizalom is nagyobb, ha a saját szemünkkel bizonyosodhatunk meg arról, hogy minden rendben van a tulajdonunkkal. Sőt, így nincs szükség szellőztetésre sem.

A feltaláló elképzelései szerint a burkolat lehet napelem is, így még költséghatékonyabb lehetne a működés, sőt még az elektromos hálózatot is támogatná.

Mivel a garázs alapterülete kicsi, ezért a nagyobb forgalom kiszolgálása érdekében praktikusabb egymás mellé több tornyot is építeni, semmint egy 10 emeletnél is magasabb építményt felhúzni. Ez viszont akár helikopter leszálló központ is lehetne, így segítve a minél gyorsabb egészségügyi ellátást.

Friwaldszky Gyula a Magyar Világtalálkozón az anyagiakat firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy nagyságrendileg 400 millió forintra lenne szükség arra, hogy a beruházást megvalósítsák, amely összeg a számítások szerint 2 esztendő alatt megtérülne.

A Napfény garázs magyar és nemzetközi szabadalmi oltalom alatt áll, és a tervező reményei szerint a közeljövőben meg is épül majd, a megfelelő partner megtalálása után.

Akárhogy is, a bővülés egy véges világban nem folytatható az idők végezetéig, előbb-utóbb elérjük lehetőségeink határait. Addig meg szenvedünk a forgalomtól, fizetjük a dugó- és parkolási díjat, és megdöbbenünk, hogy a volt Centrum-vezérnek 100 millió forintos autója van.

Sarkadi-Illyés Csaba, FÚSZ, Környezetvédelmi rovat

Forrás: http://www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/napf%C3%A9ny-gar%C3%A1zs

Kép forrása: http://www.muszaki-magazin.hu/cikk/mobil_parkolo_torony

TOP 5