Skip to main content

Nem a szerelvényt elkötő takarítónő, hanem szerencsétlen véletlenek egybeesése okozhatta a kedd reggeli stockholmi vonatbalesetet. A takarítónő helyett most a vonatot üzelemtető közlekedési cég és dolgozói felelősségét vizsgálják.

Mégsem a takarítónő volt a hibás a Stockholm elővárosában történt kedd reggeli vonatbalesetért - írja a Wall Street Journalra és a svéd Aftonbladetre hivatkozva az Iho.hu.

A stockholmi közlekedési vállalat első beszámolói még arról szóltak, hogy a vonatokat takarító cég egyik női alkalmazottja ellopta a vonatot az állomáshelyről, majd nagy sebességgel elindult vele, és egyenesen egy házba vezette. A súlyosan megsérült 22 éves nőt őrizetbe is vették közveszélyokozás miatt.

A hétvégére azonban a közlekedési cégre terelődött a gyanú a svéd lap beszámolója szerint. Sőt a közlekedési társaság szóvivői nyilvánosan is bocsánatot kértek a takarítónőtől, amiért korábban őt vádolták a baleset szándékos előidézésével.

Bár a történtek kivizsgálása még nem fejeződött be, az eddigi jelek alapján szerencsétlen véletlenek egybeesése is szerepet játszhatott a balesetben, illetve a közlekedési cég valamely munkatársa követhetett el mulasztást, aki aktiválva hagyott egy műszert a vezetőfülkében.

(A balesetről itt lehet részletesebben olvasni: http://iho.hu/hir/a-kockacukor-el-van-vetve-130120)

Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20130120-nem-a-takaritono-okozta-a-stockholmi-vonatbalesetet.html?source=hirlevel

Kép forrása: http://iho.hu/hir/a-kockacukor-el-van-vetve-130120

TOP 5