Skip to main content

 

Kamerák segítségével akkor is kilát majd a Land Rover sofőrje a belső visszapillantóban, ha nagyméretű utánfutót, trélert vagy lakókocsit vontat.

Az angol gyártó Átlátszó utánfutónak nevezi legújabb vezetéstámogató rendszerét, amely nagy segítséget jelent majd azoknak, akik rendszeresen nagyméretű utánfutókat akasztanak terepjárójuk vonóhorgára.

hirdetés

A rendszer úgy kombinálja az autóra szerelt körkörös kamerarendszer képét az utánfutó hátuljára szerelt, vezeték nélküli digitális kamera képével, hogy

a vezető jól láthatja, mi történik az utánfutó mögött,mivel a vontatmánya a tükör helyére tett digitális képernyő képén átlátszóvá válik.

Így megszűnnek az utánfutót gyakran használók által jól ismert óriási holtterek, ami nagyban csökkenti az előzések kockázatát – pontosan látjuk, mire készül a mögöttünk jövő.

Könnyebb lesz az eddig rémálomnak számító manőverezés is.

A hátulra szerelt optika tolatókameraként is használható, még virtuális segédvonalakat is kirajzol a belső monitoron látható képére.

A másik találmány a szállítmányérzékelő, amely egy, az utánfutó belsejébe tett kamerából és a padlóba tett nyomásérzékelőkből áll. A rendszer figyelmeztetést ad a vezetőnek a műszerfalon vagy az okostelefonján keresztül, ha a szállítmány abnormális módon mozogni kezd az utánfutóban, vagy ha túl meleg lenne odabent.

Ez állatszállításnál különösen hasznos lehet, márpedig ha valahol, hát Nagy-Britanniában komoly hagyományai vannak a lovak fuvarozásának. Akár a kocsi központi kijelzőjén élőképen is követhetjük, hogy érzi magát Ráró a raktérben.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Land Rover

TOP 5