Skip to main content

 

A Hyperloop Technologies társalapítója szerint 2020-ban már valóban működő közlekedési módszer lesz a vákuumvasút. A szabadtéri teszteléseket már megkezdték.

Már négy év múlva utazhatunk a csőben futó kapszulás vasúttal, a Hyperlooppal. A Hyperloop Technologies társalapítója, Shervin Pishevar nemrég árulta el, hogy 2020-ra már minden tíz másodpercben útnak indítanak egy járatot.

hirdetés

Az 1200 kilométer per órával közlekedő vákuumvasút teljesen megváltoztatja majd a gazdaságot. Ez lesz az ötödik legmeghatározóbb közlekedési móda hajó, a vonat, az autó és a repülő után, állítják.

A cég jelenleg 11 millió dolláros vagyonnal bír, de a társalapító szerint ugyanaz lesz a helyzet a Hyperlooppal, mint a SpaceX-szel: addig nem fektetnek be az ötletbe, amíg nem látták sikeresen landolni az első rakétát. 

Az ötödik közlekedési mód

Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla milliárdos elnöke és a SpaceX alapítója még 2013-ban mutatta be a Hyperloop ötletét. A kapszula tulajdonképpen egy csőszerű alagútban száguldó henger, ami embereket vagy rakományt szállíthat. 

Musk 2013-ban kiszállt a projektből, de más befektetők folytatták. A Hyperloop Technologies év elején kezdte meg az első, szabadtéri teszteléseket egy 50 hektáros területen felépített, egy kilométeres sínpályán, Nevadában.

A távlati tervek szerint 2017-re már egy három kilométer hosszú, zárt csőrendszerben zajlanának a tesztek, és 2020-ra talán mára teljesen használható, gyártásra kész Hyperloop áll majd rendelkezésre.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: Tesla

TOP 5