Skip to main content

 

A Google által 2013-ban felvásárolt Waze navigációs app olyan funkciót tesztel, amellyel elkerülhetők a városi csúcsforgalomban sok bonyodalmat okozó kereszteződések.

Azokról a csomópontokról van szó, ahol közlekedési lámpa nélkül kell balra fordulni, amit az autósok igyekeznek elkerülni, ezért könnyen besűrűsödhet a forgalom.

hirdetés

Mivel a Waze alapszolgáltatása is a felhasználók által megadott információkra épít, a nehéz kereszteződéseket se algoritmussal lövi be az app, hanem a közösségre bízza, mit tartanak bonyolultnak, és milyen alternatívákat javasolnak, illetve a cég a várossal is együttműködött ennek meghatározására.

Ha a sofőr útja egy ilyen problémás ponton vezetne át, az app megpróbál másik utat találni neki, hogy megakadályozza a dugókat.

Az új funkció neve Nehéz kereszteződések, és első körben Los Angelesben érhető el, de hamarosan érkezik New Orleansba is, és a cég szerint ha bejön és igény is lesz rá, a világ más városaiban is bevezetik.

A Waze egyébként más biztonságos vezetést segítő funkciókkal is próbálkozik. Múlt hónapban vezették be több országban, hogy az app szól, ha a sofőr túl gyorsan hajt. Emellett szintén mostanában kezdtek tesztelni egy saját telekocsi-szolgáltatást is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5