Skip to main content

Sun Cruise Resort & Yacht Hotel 

Vajon egy cunami végzett a hajóval valahol az ázsiai partok közelében? Nem valószínű. Vajon hulladék-gazdálkodási célból szédszedtek egy kiszuperált tengerjárót, és egy hegy tetején állították fel újra? Ez sem valószínű.

Nem valószínű, bár örülhettünk volna neki, hisz sok kiszuperált hajót bontanak Ázsiában atomjaira, majd a bennük található fémet újrahasznosítják, egész iparágat létrehozván ezzel az elmúlt 30 évben. Ugyanígy nagy üzlet a hullámsírba merült tengerjárók kiemelése is az ázsiai térségben, szintén a fém újrahasznosítása céljából.

hirdetés

A hajó azonban nem újrahasznosított tengerjáró, valójában egy luxushotel, bár kétségtelen, hogy távolról tekintve egy szebb napokat is megélt, majd a szárazföldön újra megépített óceánjáró benyomását keltheti. Ennél már nem is kell jobb marketing.

Sun Cruise Resort & Yacht Hotel

A szálloda a Luxury Ocean Resort lánc tagjaként 2002-ben került megnyitásra a közönség előtt a Dél-Korea partjaihoz közel eső Jeongdongjin Beach-en.

A tulajdonos és a tervező a hajókázás állandó élményét szerette volna biztosítani a vendégei számára, tervük maradéktalaul sikerült, a luxushotel nem csak a világsajtó hasábjaira került fel megnyitása után azonnal, de hamar közkedvelt turisztikai célponttá is vált. 

A tengerjáró 30.000 tonnát nyom, a szállodában 211 szoba áll rendelkezésre a vendégek számára. A hajó egyébként 45 méter széles és 165 méter hosszú.

A szobák zöme hajókabinra emlékeztet, az "épületben" azonban megtalálhatók - a hagyományos értelemben vett - luxuslakosztályok is. A szobákból gyönyörű panoráma nyílik a tengerre.

A hotel több étteremmel, saját pékséggel bír, de rendelkezik még egy jacht klubbal is. Van saját házasságkötőterme is, ha bárki itt szeretné kimondani a boldogító igent. 

Az épületből kilépő látogatót egy gyönyörű park fogadja, medencéivel, a helyben tartott fesztiváljaival és a kiállításaival minden igényt kielégít.

A gazdasági fellendülésnek köszönhetően Ázsiában számtalan luxushotel nyílt az elmúlt húsz évben, 2018-ban például Kínában az InterConitental Shanghai Wonderland, mely egy elhagyott kőbányábában került kialakításra, részben a bányában lévő víz alatt, új funkciót adva ezzel az egyébként tönkretett környezetnek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

A nyitókép forrása: wikipedia

TOP 5