Skip to main content

világ legdrágább autója ROLLS-ROYCE 

A Rolls-Royce egyes források szerint megalkotta a világ legdrágább autóját, amit egy megbecsült ügyfelének érdekes - és méregdrága - elképzelései alapján készített el.

Vajon milyen személyes kérései lehettek a megrendelőnek, amiért az egyedi autó akár a ranglista első helyére is kerülhet?

hirdetés

A brit márka egy tehetős és megbecsült ügyfele kedvéért elkészítette feltehetőleg a világ legdrágább autóját, amelynek tervezése és legyártása 4 évig tartott.

Az egyedi szerkezet a Phantom futóművének és motorjának felhasználásával készült, viszont a jármű többi része az ügyfél személyes elvárásai alapján valósult meg.

A tulajdonos kérésére szinte mindent megváltoztattak a kétajtós Dawn modellen, ami végül a Boat Tail nevet kapta.

A KÉK SZÍNŰ, 5,8 MÉTERES CSODAAUTÓ JACHTNAK TŰNŐ HÁTSÓ RÉSZÉBEN TALÁLHATÓ EGY HŰTŐ A MEGRENDELŐ KEDVENC PEZSGŐIVEL, KÉT KIPATTINTHATÓ KOKTÉL- ÉS PIKNIKASZTAL, ÉTELMELEGÍTŐK, A PÁRIZSI CHRISTOFLE VÁLLALAT EZÜST ÉTKÉSZLETE, ILLETVE EGY NAPERNYŐ.

A brit vállalat nem hozta nyilvánosságra a személyre szabott jármű árát, de azt elismerte, hogy az egyedi gyártású Sweptail modellnél drágább, aminek ára körülbelül 11 millió euró (körülbelül 3,8 milliárd forint).

A BOAT TAIL ÁRÁT ÍGY CSAK MEGBECSÜLNI LEHET, AMI EGYES FORRÁSOK SZERINT KÖRÜLBELÜL 23 MILLIÓ EURÓ (NAGYJÁBÓL 8 MILLIÁRD FORINT).

Ezzel könnyedén felülmúlhatja a világ - eddig - legdrágább autóját, a Bugatti La Voiture Noire-t, ami 16,7 millió euróba (körülbelül 5,8 milliárd forintba) kerül.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Egyéni kérések alapján készült el a méregdrága csoda - FORRÁS: AFP/ADRIAN DENNIS

TOP 5