Skip to main content
Walmart utazó ember alvás parkoló

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Az Egyesült Államokban sok túrázó tölti az autójában az éjszakát, mivel nem tud, vagy nem akar szállodában aludni

Nekik kedvez a Walmart mostani döntése, mivel a világ legnagyobb áruházlánca engedélyezte, hogy az emberek a parkolóiban aludjanak.

hirdetés

Az amerikai autópályák információs rendszerei szerint az utazók gyakran pihenőhelyeken vagy például kaszinókban töltik az éjszakákat. Az első helyen azonban nem ezek, hanem a Walmart áruházlánc hatalmas parkolói állnak – írja a 24/7 Wall St.

Akár lakóautók is

VANNAK OLYAN WALMART ÁRUHÁZAK, AMELYEK MÉG A LAKÓAUTÓKAT IS BEENGEDIK A PARKOLÓIKBA, LEHETŐVÉ TÉVE, HOGY AZ ÁTUTAZÓK OTT TÖLTSÉK AZ ÉJSZAKÁT.

Bár az adatok szerint a Walmart ezt nem országos szabályként alkalmazza az üzletei számára, a parkolóknak helyet adó telkek hivatalosan legális pihenőhelynek számítanak az utazók számára.

A cég döntésének jelentősége, hogy az USA-ban található 4742 Walmart áruház legtöbbje forgalmas utak vagy autópályák közelében található. Vagyis a parkolók praktikus pihenőhelyként szolgálnak.

NOHA A WALMART A DÖNTÉSSEL ARRA SZÁMÍTHAT, HOGY SOK ÁTUTAZÓ VÁSÁROLNI IS BETÉR AZ ÜZLETBE, EZ NEM FELTÉTLENÜL LESZ ÍGY, MIVEL SOKAN VALÓBAN CSAK ÉJSZAKÁRA MARADNAK, REGGEL PEDIG TOVÁBBÁLLNAK.

Tekintve azonban, hogy a hatalmas parkolókat az utazók nem terhelik le túlzottan, a cégnek már csak azért is megérheti beengedni őket, mert így „emberbarátabb" profilt tud mutatni magáról a vásárlói felé.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Kidobhatja üzleteiből a Tesco a pizsamában vásárlókat

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: By MewMeowth - Own work, CC0, - wikimedia

TOP 5