Skip to main content

Fontos a bio, főleg, ha kisbabáról van szó, de a kismamák többsége magasnak tartja a vegyszermentes termékek árát. Bio babasampon-teszt. A bio babasamponok legnagyobb hátránya, hogy magasabb az áruk, mint a többi, kismamák által használt terméknek – ez derült ki a Majomkenyér.hu bio babasampon-tesztjén. A kismamák közel fele a termékek legnagyobb előnyének a természetes összetételt tartja, és 56 százalékuk inkább a bioterméket választaná, ha egy nem bio és egy bio babasampon között kellene választania.

A termékeket 1 hónapon keresztül használhatták az anyukák. A Majomkenyér.hu arra volt kíváncsi, hogy mennyire szerették meg a termékeket, mennyire tartják azt jónak, megfelelnek-e azoknak az elvárásoknak, amelyeket a kismamák támasztanak egy babasamponnal szemben, valamint hogy hajlandóak lennének-e leváltani jelenleg használt samponjukat a kipróbáltak valamelyikére.

A tesztet követően kitöltött kérdőívekből az derült ki, hogy az édesanyák odafigyelnek a babaápolási termékre, fontos nekik, hogy az milyen összetevőket tartalmaz. Ugyanakkor a válaszadók a biotermékek legkomolyabb hátrányának a magas árat tartják: ezt a megkérdezettek 67 százaléka jelezte. A tesztelést követően kitöltött kérdőívben a Majomkenyér.hu kitért arra is, mit tartanak a biotermékek legfontosabb előnyének: 44 százalék a természetes összetételt jelölte meg, de voltak – ugyan csak kevesen (27százalék) –, akik a környezettudatos viselkedést is megemlítették.

Kiderült az is, hogy a tesztelők 11 százaléka hajlandó a drágább terméket választani, ha biotermékről van szó, 33 százalékuk viszont nem áldozna erre. Ugyanakkor 22 százalék azt mondta: fizetne többet, ha ugyanolyan hatásfokú, minőségű terméket kapna.

A válaszokból az is kiolvasható, hogy az anyukák több, mint fele inkább a bioterméket választaná, ha az egy nem bio mellett lenne a boltok polcain, vagyis a Majomkenyér.hu  babasampon-tesztje szerint 56 százalékos eredménnyel győzi meg a vásárlókat a bio jelölés.

A termék átadásakor a Majomkenyér.hu beszélgetett a Cserepes házban működő baba-mama klub édesanyáival és a klubvezető dúlával is. A beszélgetésekből az derült ki, hogy azok az anyukák is, akik az életük szinte semmilyen területén nem használnak biotermékeket, a baba érkezésével nyitottá váltak a témára. Ha az egész család nem is áll át rögtön, a babaápolás, -táplálás területén sokan elkezdték a természetes anyagok, ételek kipróbálását, és egyre többen kísérleteznek a régi, bevált, hagyományos természetes eljárásokkal, illetve az új, vegyszermentes termékekkel. 

„Egy baba születése remek alkalom a családnak arra, hogy átgondolja, mit tart igazán fontosnak a mindennapokban, és arra is, hogy egészségesebb, tudatosabb életet kezdjen. Ezt sokan meg is teszik: piacra járnak, biotermékeket keresnek, a háztartásban is biztonságosabb termékekre, módszerekre váltanak” – magyarázta a klubvezető. A kismamák ugyanakkor arról is beszéltek, hogy a babák érzékeny bőre miatt legtöbbször a gyógyszertári samponokat választják, ha azonban találnak olyan terméket, amely „nem bántja” a baba bőrét, akkor amellett következetesen kitartanak.

A konkrét, tesztelésre kiadott termékeket illetően a legtöbben (36 százalék) a Töpfer bio babasampont választották, mint olyan terméket, amelyre lecserélnék jelenleg használt samponjukat. Az egyes kozmetikum leggyengébb és legerősebb pontjaira is rákérdezett a kérdőív. Eszerint a Töpfer bio babasampon tisztítóerőben messze felülmúlja a másik két tesztterméket. Az Ukrtekream bio babasamponját – bár jól habzott és jól tisztított – nagyon hígnak találták a tesztelésben résztvevő anyukák. A kérdésre, hogy melyik termék hasonlít leginkább a jelenleg, illetve korábban használt samponokra, fele-fele arányban az Armonia és Töpfer termékét jelölték meg a válaszadók.

A bio babasampon tesztben a Babbago.hu volt a Majomkenyér partnere.

A módszerről
A Cserepes házban működő baba-mama klub volt az első hely, ahol biotermékeket tesztelt a Majomkenyér.hu. Az anyukák 3 darab – számmal ellátott – egyforma flakont kaptak, amelyekről csak annyit tudtak, hogy „bio” minősítésű, magyarországi forgalomban kapható babasamponokat tartalmaznak.  Az összetételt leíró eredeti címkerészleteket is elolvashatták. Az anyukák semmit nem tudtak arról, hogy melyik gyártó terméke ez, milyen márka, milyen színű a flakon, stb.

Forrás: http://majomkenyer.hu/hirek/2012/07/11/bio-babasamponok-tesztje-mikor-valtanak-a-kismamak

Forrás: http://www.webmd.com/parenting/baby/earth-friendly-baby-11/slideshow-eco-friendly-parenting

TOP 5