Skip to main content

Közigazgatási egyeztetésen a vidékfejlesztési miniszter rendelete az élelmiszerekben előforduló egyes szennyezőanyagok és természetes eredetű ártalmas anyagok megengedhető mértékéről. Véleményezési határidő: 2013. február 12.

A vidékfejlesztési miniszter új rendeletben szabályozza az élelmiszerekben megtűrhető szennyező- és ártalmas anyagok mértékét. A jogszabály előírásait a Magyarországon forgalomba hozott élelmiszerekkel kapcsolatosan kell alkalmazni.

Az élelmiszerekben előforduló szennyezőanyagok megengedett határértékeiről európai uniós és nemzeti jogszabályok rendelkeznek. Magyarország uniós csatlakozásával hazánknak is kötelezően alkalmazni kell a közösségi rendelkezéseket, amelyek azonban nem tartalmazzák az összes olyan anyagot, amelyek szabályozása Magyarországon indokolt lehet.

A rendelet az egyes élelmiszerekben megengedett szennyezőanyag és természetes eredetű ártalmas anyag határértékét határozza meg.

Az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai-, radioaktív szennyezettség, illetve az állatgyógyászati készítmény maradványának, valamint a növényvédő szer maradékainak megengedhető mértékét külön jogszabályok tartalmazzák.

Szakasz: közigazgatási egyeztetés

A jogszabálytervezet elérhető: kormany.hu

Véleményezési határidő: 2013. február 12.

Az észrevételeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják.

Forrás: http://www.orientpress.hu/109624/RSS

Kép forrása: http://antalvali.com/szerintem/honnan-tudod-hogy-ezek-a-vegyszerek-artalmasak.html

TOP 5