Skip to main content

West Hatch falunál vetődött partra több mint 300 olajtól mocskos tollú madár, zömmel lumma. A margarin bizonyult a leghatékonyabb anyagnak az olajjal szennyezett tollú madarak megtisztításához Nagy-Britanniában.

Aktivisták az állatokat a közeli menhelyre cipelték, amely hamarosan madármosodává alakult át. Hiába fürdették azonban lelkesen és féltő gonddal - mondhatni tejben-vajban - a madarakat, semmiféle hagyományos mód nem vitte le róluk a ragacsos és mérgező szutykot.

Végül sikerült egy meghökkentőnek tűnő megoldást találni: miután bekenték margarinnal a madarakat, már könnyen jött le róluk az olaj is szappanos vízzel.

"Még korai megmondani, hogy a madarak túlélik-e hosszabb távon a szennyezést, de a margarin igazi életmentőnek mutatkozik.

Nagyon hálásak vagyunk a madarak számára küldött margarin- és haladományokért, továbbá a madármosoda aktivistáinak adott ennivalóért" - hálálkodott Peter Venn, a menhely igazgatója a helyi lakosok és áruházak segítségéért a The Daily Telegraph jelentése szerint.

A brit parti őrség légi és műholdas kereséssel sem tudott az olajszennyezés forrására bukkanni.

Forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2013/02/07/eletmento-margarin

Kép forrása: http://szponzor.lapunk.hu/?modul=oldal&

TOP 5