Skip to main content

Túl sokan vagyunk, ezért mérgeznek minket? Szándékosan robbantották ki a gazdasági válságot? A háttérből földönkívüliek irányítják az életünket? Az összeesküvés-elméletek sora ezzel még messze nem ér véget: egy részük hihető, vagy annak tűnik, de legtöbbjük csak arra jó, hogy mosolyogjunk egyet.

"Túl sokan vagyunk, ezért mérgeznek minket"

Egy elképesztő elmélet szerint egy titkos, államokon és kormányokon felül létező szervezet megelégelte a túlnépesedésünket, és mérgező vegyszereket permetezve irtja az embereket. Természetesen országunk is kapott a halálos, többek között alumíniumot, cinket és báriumot is tartalmazó vegyszerkoktélból, így zöldségeink és gyümölcseink erősen rákkeltő hatásúvá váltak.

Ennek hatására a gyengébb, nem erre a világra való egyedek veseelégtelenségben vagy fejlődési rendellenességek okán hamarosan távoznak a másvilágra. Azt talán mondanunk sem kell, ez még a biztonságszakértők szerint is óriási képtelenség - ahogy az is, hogy az AIDS vírusát az amerikai kormány fejlesztette ki a célból, hogy az egyre szaporodó afrikai népességet kiirtsa.

"Szándékosan robbantották ki a gazdasági válságot Amerikában"

Az egyik legismertebb elmélet szerint Földünket végül egyetlen embercsoport fogja központilag irányítani, de ahhoz, hogy ezt megtehessék, meg kell gyengíteni különböző országokat. Erre a gazdasági válságok kirobbantása a legalkalmasabb eszköz, így a pár éve kialakult amerikai hitelválság is csak egy a sorban. Az ugyan tény, hogy Amerikában kiterjedt nyomozást indítottak a válsággal kapcsolatban, de ennek a gazdaságpolitikai hibák, illetve a felelősök felderítése volt a cél.

Valóban vizsgálatokat indított többek között az amerikai értékpapír-felügyelet, a brókercégek átfogó ellenőrzésére hivatott FINRA, a New York-i tőzsde, és az FBI is akcióba lépett, de egyelőre nem hoztak nyilvánosságra olyan információt, ami az összeesküvés-elméletet akár csak kis részben is igazolná - de lehet, hogy csak nem tudunk olvasni a sorok között?

"Földönkívüliek irányítják az életünket"

Bár még ismert emberek is kiállnak amellett, hogy az űrhajósok igenis űrlényeket találtak a Holdon, csak ennek nyilvánosságra hozatala súlyos érdekeket sértene, az idegen lények egy másik inváziója is kiemelt figyelmet kap: állítólag Pataky Attila is hisz abban, hogy a földönkívüliek már rég kapcsolatba léptek velünkés a háttérből ők irányítják az életünket. Bizonyítékként az amerikai Roswellt emlegetik, ahol 1947-ben állítólag lezuhant egy földönkívüli űrhajó, fedélzetén négy idegennel. A hívők szerint az amerikai kormány titkos vizsgálatot indított az ügyben, és egyes tudományos felfedezéseinket is az idegen tudásnak köszönhetjük.

"Titkos hadseregek figyelik minden lépésünket"

A Bermuda-háromszög eddig is szolgált rejtélyekkel, de született még egy: egyes elméletek szerint a helyet titkos katonai egységek használják különböző kísérleteikhez. Ezen kívül a telefonos, műholdas és optikai szálas hálózaton, illetve az interneten keresztül minden lépésünket nyomon követik, beszélgetéseinket pedig lehallgatják, még akkor is, ha recepteket cserélünk, és nem a Bermuda-háromszögről vagy titkos katonai akciókról csevegünk.

Az elméletet bizonyítani természetesen nem lehet, az azonban igaz, hogy bizonyos közösségi oldalak akkor is tovább tárolják képeinket, bejegyzéseinket vagy kínos videóinkat, mikor mi már rég töröltük azokat - lehet, hogy ez csupán a kémkedés általunk érzékelhető szelete?

Forrás: http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130409-a-legismertebb-osszeeskuveselmeletek.html

TOP 5