Skip to main content

Mondhatjuk, sokak szemében a Monsanto az egyes számú közellenség. Számtalan cikkben támadták őket, sok országban nem engedélyezik vetőmagjaik értékesítését, tüntetnek ellenük, ennek ellenére a cég él és virul. Vajon mi a titka ennek a globalizált óriásvállalatnak?

Eláruljuk. Eddig senki nem fordított komolyabb figyelmet arra, hány óriásvállalatot vásárolt már fel eddig a vegyipari szaurusz, és hányat fog még bekebelezni.

Nyilvánvaló, hogy ez csak temérdek pénzzel, hiteleszközzel lehetséges, melynek egyenes következménye a szuperhatalom elérése, kialakítása a célból, hogy a cég teljes kontrollt gyakorolhasson (majdan) a világ, vagy egy részének élelmezése felett.

Így nem nehéz, a világ egyik leghatalmasabb, legbefolyásosabb emberének tartott amerikai elnököt is dróton rángatni, diktálni neki, vagy az amerikai kormányon keresztül "zsarolni" az EU-t, hogy az is, annak minden tagállama engedélyezze a GMO vetőmagok kizárólagos forgalmazását. Mik ennek a jelei, előjelei? Pl. az ebben foglaltak

De érdekes ez a cikk is, vagy pl. ez is.

Kiemelt figyelmet érdemel még az is, miszerint a Monsanto elleni tüntetésekről alig kapnak hírt a televíziónézők vagy olvasók. Miért van ez

Legfeljebb a közösségi hálón kapunk rendszeres híreket arról, hogy is működik ez a cég, milyen "szakértők" érvelnek mellettük, hol érnek el sikereket, hol kudarcokat, stb.

Vajon mi lenne a megfelelő eszköz ennek a szuperhatalomnak a féken tartására? Hisz csak néhány vezér irányítja, nem?

És hogy miért kell ennyi cég a birodalomhoz? Könnyű a válasz. A GMO termékeket egyszer majd kizárólag ezek a cégek fogják értékesíteni. És mi vár az emberiségre, ha elkezdi fogyasztani a GMO termékeket? Erre könnyű a válasz, hisz velünk miért lenne másképp, mint a kísérlet alá vont malacokkal.

Béer

Forrás

Kép

TOP 5