A dán fogyasztóvédelmi szervezet, a Danish Consumer Council jelentése szerint gyermekek számára árusított rágógumikban gyakran található BHA, ami egy hormonkárosító, sőt lehetséges rákkeltő vegyület.

A fogyasztóvédők szerint a színes állatkás, szörnyecskés csomagolás különösen vonzóvá teszik ezeket a termékeket, pedig egészségügyi kockázatot is jelenthetnek. A 62 vizsgált termékből 18-ban (29%), többek között a népszerű Hubba Bubba rágóban mutatták ki a BHA nevű vegyületet.

A BHA (Butil-hidroxi-anizol, Butilhidroxianisol, E 320) hormonrendszert károsító anyag a dán Endokrin Diszraptor Tanács szerint. BHA-t Antioxidánsokat főként tartósító szerként adják élelmiszerekhez, kozmetikumokhoz. Az antioxidáns elterjedt annak ellenére, hogy ismert róla, hogy beavatkozik a hormonrendszer működésébe és Kalifornia állam még lehetséges emberi rákkeltő vegyületként is besorolta.

Az Avaaz oldalán lehet aláírni a petíciót ezen szerek betiltásáért, kérjük, Ön is írja alá.

Ajánlott bejegyzések:

Forrás

Kép

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu