Skip to main content
Tacoma környezetszennyezés bűz szag

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A Washington államban található Tacoma méltán érdemelte ki a bűz városa címet, írja a hungary.postsen.com. 

Környezetszennyezés

A város ipara korábban jelentősen szennyezte a Commencement-öböl területét, ahol felgyülemlett a hullladék, mérhetetlen bűzzel elárasztva ezzel a várost.

hirdetés

Záptojásszag mindenhol

Tacoma polgármeste ugyan 1988-ban már arról tájékoztatta a sajtót, hogy jelentősen mérséklődött a záptojásszag a településen, és nem zavarja a helyik lakosokat, a turisták másképp értékelték a kellemetlen, mindent elborító szagot és sietve távoztak. Köztük Bruce Springsteen is, aki rosszul lett a bűztől.

Környezetszennyezés

A Commencement-öböl korábban számos olyan ipari létesítménnyel bírt, mely ontotta magából a szennyezést, a hulladékot.

A szennyezés, a hulladék felgyülemlett az öböl környezetében, minek eredményképp elborította a várost a bűz, az szó szerint rátelepedett a településre.

A lakók nem tehettek mást, kénytelenek voltak együttélni a nemkívánatos jelenséggel.

Rehabilitáció és örökség

A terület, a bűzt árasztó talaj megtisztítása 1986-ban kezdődött el és majd 10 évig tartott, illetve sor került a gyárak modernizációjára is, melynek eredményeképp javult a helyzet, de végérvényesen nem tűnt el a kellemetlen szag a városban, az továbbra, ma is érezhető.

A Környezetvédelmi Ügynökség hivatalos közleménye szerint a települést továbbra is úgy tartja nyilván, melyet a talajvíz szennyezettsége miatt folyamatosan ellenőrizni szükséges.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Gombnyomásra etetik a malacokat a 26 emeletes kínai disznóólban

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: By D Coetzee from Berkeley, CA, USA - Aerial photo of Port of Tacoma, CC0, wikimedia

TOP 5