Skip to main content

Jellegzetes „illatú” spray-k helyett már bioparfümmel is a frászt hozhatjuk a szúnyogokra. Illetve hozhatnánk, ha nálunk is lehetne kapni.

A rovarriasztó spray-kkel általában az a baj, hogy a szaguk nem csupán a rovarok számára taszító – már ha egyáltalán –, de a számunkra is. Erre a problémára kézenfekvő megoldással rukkolt elő az amerikai Jao parfüméria: kikevertek egy olyan illatot, mely parfümként is megállja a helyét, a szúnyogok és más rovarok viszont menekülőre fogják tőle.

„Az ősi gyógyszerészet és a modern tudomány művészi szintézise” – ezekkel a hangzatos szavakkal jellemzi kreációit az apa-lánya parfümőr páros, David és Gale Mayron, akik természetes alapanyagú parfümöket készítenek.

A rovarriasztó illatban sincs semmiféle szintetikus anyag, az összetevői: grapefruit-, pacsuli-, fenyő- és egyéb fás olajok, melyek az ismertető szerint „citrusos-fás-földes, komplex és tiszta” illatot adnak ki, melyet nők és férfiak is viselhetnek, ugyanis se nem kimondottan feminin, se nem maszkulin.

A parfümből egy 50 milliliteres üveg 50 dollárba, azaz nagyjából 11 800 forintba kerül, tehát semmivel sem drágább, mint a szokványos parfümök. Egyelőre viszont sajnos csak az Egyesült Államokban vásárolható meg.

Forrás: http://www.nlcafe.hu/szabadido/20120709/parfum-szunyog-rovar/

TOP 5