Skip to main content

Faludy Fanny a biogazdálkodásban látja a jövőjét. Faludy György harminchét éves özvegye családi vállalkozásba fogott édesapjával, akivel kultúrnövényeket nevelget vidéken.

Faludy György még életében eladta műveinek szerzői jogait egy kiadónak, így abból özvegyének egyetlen forint sem jár. Faludy Fanny emiatt nem esett kétségbe, biogazdálkodásból fogja eltartani magát.

– Annyira komolyan gondolom a biokertészkedést, hogy most Fehérvárcsurgón szeretnék átvenni pár hektár földet megmunkálásra, amihez talán igénybe veszek uniós támogatást is – mesélt elképzeléseiről a költő özvegye.

– Mezőgazdasági főiskolán is tanultam, valamennyit értek hozzá, de nem mondanám, hogy mindent tudok. Amit nem, azt nem félek megkérdezni az apukámtól – mondta.

Fanny asszony a jövőben úgy tervezi, hogy valóságos mezőgazdasági birodalmat épít.

– Hiszek a bionövény-termesztés jövőjében, egyelőre csak kultúrnövényeket nevelgetek, de szeretnék majd takarmánynövényekkel is foglalkozni.

Fehérvár mellett vettem egy tornácos kis parasztházat, ott kezdtem el a földművelést, később apukám is csatlakozott hozzám. Ha majd kibővítettük a vállalkozást, akkor alkalmazottakat is akarok majd foglalkoztatni.

Az egykori költőnő azonban nem hagy minden munkát a béresekre, maga is szívesen műveli a földet.

– Nagyon szívesen gyomlálok és kapálok is, jólesik a fizikai munka, mert nagyon sokat tudok mellette gondolkodni – magyarázta lelkesen Faludy Fanny, aki a gazdálkodás mellett igyekszik komolyan ápolni férje szellemi örökségét is.

– Rendezvényeket szervezek, írok egy novellás kötetet a férjemmel töltött évekről. Viszem a férjem nevét viselő nonprofit alapítvány ügyeit is, amiből egy forint bevételem sincs, csak kiadásom. Hozzáláttam egy Faludy-emlékszoba készítéséhez, szavalóversenyeket rendezünk a tiszteletére – tette hozzá az özvegy.

Kép forrása: http://hirperec.hu/cikk.php?title=Faludy_ozvegye_kapal__gyomlal_es_elvezi_Bulvar_Itthon&;mainmenuid=5&submenuid=0&contentId=15712

Forrás: http://borsonline.hu/20120716_biogazda_lett_faludy_fanny

TOP 5