Sikeresnek bizonyult a malacosztó program Újszentmargitán. A faluban szépen fejlődnek az áprilisban kapott malacok, van ahol már a tenyésztésen gondolkodnak, de akadnak olyan családok is, ahol már levágták a nagyra nőtt jószágokat.

Már csak egy kis répa maradt Burkáék kertjében. A család áprilisban a Minden gyermek lakjon jól alapítványtól kapott vetőmagcsomagot. Egész nyáron volt friss zöldség az asztalukon.Nagyot nőtt az a malac is, amit szintén áprilisban kapott a három gyermekes család. Úgy tervezik, hogy karácsonyra levágják.

Április elsején Újszentmargitán kezdődött a Minden gyermek lakjon jól alapítvány idei állat és vetőmagosztó akciója. A faluban harmincnyolc család kapott kismalacot. A helyi roma egyesület és az önkormányzat folyamatosan ellenőrizte, hogy a jószágok valóban felnőjenek. A tapasztalatok szerint jól helyre kerültek a malacok, visszaélés nem történt.

- Már vannak családok, akik levágták az állatokat, hívtak, hogy menjek és nézzem meg, 120 kiló, meg 130 kilós volt. Ott ahol nagyon sokan vannak, sok az éhes száj, az asztalra került a finom házi hús – mondta  Papp Jánosné, az Újszentmargiatai Roma Egyesület elnöke.

Az élőállat és vetőmagadomány a faluban nyolcvankilenc család életét segítette. Nagy szükség volt a támogatásra, mivel a település lakóinak nyolcvan százaléka csak a közmunkában tud elhelyezkedni.

Rövid videó a sikerrel zárult adományozásról itt tekinthető meg.

Forrás

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu