Skip to main content

 

Ebben az évben a Szabad Föld Kertje bebizonyította, hogy képes ellátni a családot zöldséggel-gyümölccsel és állati eredetű táplálékkal is.

Nyáron számoltam be a sikeres húscsirke-hizlalásról. Baromfiaink tojástermelése egész évben garantálja változatos étkezésünket: kacsa-, tyúk- és fürjtojás kerül az asztalra. Emellett többféle húst is előállítunk.

hirdetés

Szépen fejlődnek pézsmakacsáink, nagyjából egy hónap múlva kerülnek a konyhára. Várhatóan ekkorra 35–45 kilósra fejlődnek kecskéink, melyeket addig tartunk meg, míg zöldtakarmánnyal képesek vagyunk ellátni őket. A két gidáról, azaz hím kecskéinkről beszélek, csak az egy szem gödölyét neveljük tovább, hogy jövő ilyenkorra egy szerencsés bak megtermékenyíthesse, s 2017 tavaszán remélhetőleg egy-két utódot hozzon a világra.

Szomszédunkban nem vártak novemberig, ott két növendék bakot a minap vágtak le. Húsuk gyönyörű, háj, azaz faggyú szinte csak a belek között, főleg a vesék környékén halmozódott fel. A mi kecskéink is innen származnak, remélhetőleg ők is hasonlóan gusztusos húsokkal látják el majd családunkat.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Kállai Márton

TOP 5