Skip to main content

 

Egy éhesen üvöltő kisgyermek sok mindent ki tud hozni a szüleiből, de ritkán születnek olyan kreatív ötletek, mint amilyennel Robert Ilijason állt elő, amikor késő este rájött, hogy nincs otthon több tápszer, és el kell rohannia a lakásától 20 percre lévő boltba.

A férfi megnyitotta Svédország első olyan boltját, ahol nincs eladó, és emiatt 24 órán át nyitva tartható. Ilijason vevői az okostelefonjukra telepített app segítségével nyitják ki a bolt ajtaját, beszkennelik a megvett áru vonalkódját, és csak havonta kell rendezniük a számlát.

hirdetés

Ebben a boltban csak alapvető árucikkek vannak, mint például kenyér, tej, cukor, pelenkák, és nem árulnak semmi olyat, amit különösen érdemes lenne ellopni. Persze be is kamerázták a boltot, és a rendszer riaszt, ha az ajtó 8 másodpercnél hosszabb ideig nyitva van.

A férfi abban bízik, hogy országszerte hasonló boltok nyílnak, és ezzel talán megfordítható az elmúlt évtizedekben lezajlott folyamat, amelyben mindenhonnan eltűntek a helyi kis boltok, mert az emberek többsége a nagy bevásárlóközpontokat kedveli.

Ilijason szerint főleg az időseknek lehet kedvező, hogy helyben be tudják szeretni a legfontosabb dolgokat, nem kell minden bevásárlás miatt autóba ülni. De a fiataloknak is biztosan tetszik, hogy nem kell sorba állni a kasszánál, és az okostelefont használva pillanatok alatt végezhetnek a bevásárlással.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: http://se.newsreportr.com/

TOP 5