Skip to main content

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Baromfi Termék Tanáccsal együttműködve képzést indítana azoknak a baromfitartóknak, akiknek nincs szakirányú végzettségük.

Az ingyenes képzést szeretnék minden évben kötelezővé tenni - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökségi szóvivője a közmédiában.

hirdetés

A képzés során az állattartási technológiákból adódó higiéniai követelményeknek való megfelelésben segítenék a gazdálkodókat újdonságokkal, információkkal. 

Nem lehet megmondani, mekkora esélye van a madárinfluenza ismételt megjelenésének, a megelőző intézkedésekre kell helyezni a hangsúlyt.

Az állomány madárinfluenza-mentességének megtartása érdekében különösen fontos a jogszabályokban előírt higiénés követelmények, illetve az egyedi állathigiénés követelmények maximális betartása.

Elengedhetetlen a kárenyhítési alap újragondolása és egy díjtámogatott biztosítás létrehozása - tette hozzá Süle. A növénytermesztőknek is van díjtámogatott biztosításuk, a NAK szorgalmazza ezt az állattenyésztő ágazatokban is.

Ennek érdekében megkezdték az egyeztetést az illetékes minisztériumokkal, hatóságokkal, illetve a Magyar Biztosítók Szövetségével.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5