Skip to main content

Van, aki már kertje tervezésekor tudja, hova szeretne valamilyen utat is rakni, hogy eljuthasson A-ból B-be. Másnak utólag jut eszébe, hogy a naponta használt fűszerkerthez jobb lett volna a földet valamivel befedni, mert eső után nehézkes kikecmeregni a sárból. Sokszor használat közben derül ki, hova érdemes szilárd felületet kialakítani. Nálunk (társasház udvarral) pl. a szuterénben lakó néni évekig levágta a sarkokat, és a ház fala mellett futó térköves út helyett egyszerűen a kertkapu és a lakásajtó közti átlót használta, „természetes” utat taposva így a gyepbe.

A régi „lebetonozzuk, és kész” megoldás helyett szerencsére nagyon sokféle mód létezik, fantáziánk és pénztárcánk szabhat csak határt. Sok esetben akár a maradékok felhasználása ill. újrahasznosítása is segít. Összeszedtünk néhány ötletet, válasszon ki-ki kedvére.

 

A hagyományosabb megoldások kedvelői (járólap, kavics) is játszhatnak a formákkal, és a fuga is lehet természetes.

Termésköveket is lerakhatunk úgy, mintha ezer éve ott lennének, ha pedig tényleg megvoltak, miért ne maradhatnának?

Manapság már sokféle színű és méretű kavics kapható, de érdemes körülnézni a vízparti nyaralásokon összeszedett kövek között is, néha meglepő mennyiség kerül elő.

A perzsaszőnyegek hangulatát a kertbe is kivihetjük.

A színes (vagy festett) kavicsokat hézagpótlásra, javításra is felhasználhatjuk, igazán egyedi megoldást kapunk, nem?

Hevesebb vérmérsékletű családoknál egy kiadós veszekedés után semmiképpen nem kéne kidobni az összetört tányérok, poharak cserepeit, békülésként később kirakhatják pl. a Tejutat:).

A felújítás során levert régi csempe újrahasznosítását is érdemes megfontolni, ha ilyen gyönyörűségek készülhetnek belőle.

Az igazán ügyesek pedig maguk is gyárthatnak járólapokat. A képre kattintva angolul olvasható az elkészítés módja, de egy ehhez hasonló kiöntésének lépéseit magyarul is megtaláljátok itt.

A foci EB közeledtével pedig jó, ha már előre elgondolkodunk a rengeteg sörösüveg sorsáról. Íme egy lehetséges megoldás:

Ki melyik megoldást tudná elképzelni a kertjében? Egyéb ötletek?

Forrás: http://kapanyel.blog.hu/2012/05/31/minden_ut_a_kertbe_n_vezet

TOP 5